Cariile de lemn 0729.936.994 Combatere – Dezinsectie

Cariile de Lemn | tratamente | Informatii utile | Insecticide |

 Contact : 0729.936.994

cariile de lemn

cariile de lemn

cariile de lemn

cariile de lemn

 

Cariile de Lemn

Cariile de lemn  :  Cum se face identificarea insectei Caria lemnului de lemn este unul dintr-un număr mare de gândaci care a evoluat pentru a exploata celuloza din lemnul de construcţie în zonele cu clima temperata. El apare în mod natural în sălbăticie, în păduri temperate din nordul Europei si poate fi colonizat in alte medii similare temperate, în special în Noua Zeelandă şi coasta de est a Americii de Nord. Adultii sunt ca niste ovale mici maro de aproximativ 4-6mm lung. Privit de sus, capul şi ochii sunt invizibile aflandu-se sub torace, aripile au laturile relativ drepte paralele. Cand este privit sub microscop, suprafaţa de capacele laterale sunt considerate a fi acoperite cu păr fin gălbui.
insecticide carii de lemn

insecticide carii de lemn

Care este ciclul de viata la cariile de lemn, oua – vierme – insecta matura. Gandacii adulţi ies din lemnul infectat în primăvară, în general, între mai şi august, în emisfera de nord, lăsând un orificiu mic, rotund de aproximativ 1-2mm in diametru pe suprafaţa de lemn. Gandacii adulţi se împerecheze la scurt timp după apariţie: în primul rând, femela cauta lemn potrivit pentru ouălele ei şi cauta să se hrănească cu larve, iar apoi masculul cauta femela prin urmărirea feromonilor pe care aceasta ii elibereaza. Dupa imperechere gandacii adulti mor.

ciclul de viata al cariilor de lemn

ciclul de viata al cariilor de lemn

Ouălele mici pot fi observate cu ochiul liber, în grupuri de până la 50. Acestea sunt stabilite pe lemn mort  în cazul în care scoarţa a fost eliminata şi în cazul în care există locuri adecvate pentru ou, cum ar fi fisuri, crevase, cereale sau găuri anterioare apariţiei. Anobium punctatum specializată în infectarea alburnului de răşinoase şi foioase temperate, care au fost taiate  de cel puţin cinci ani, dar poate infecta, de asemenea, cum ar fi fag, mesteacan, cires, arin, molid, cherestea . Ouăle de Anobium punctatum, în general, ies în termen de şase până la zece zile în condiţii de mediu adecvate. Identificarea infestarii cu gandacul lemnului , Cariile de lemn În majoritatea cazurilor, infecţia se dezintegrează de Anobium punctatum este primul suspectat ca urmare a descoperirii de găuri mici, tipice apariţia în elemente din lemn vulnerabile şi acest lucru este adesea singurul simptom, care rezultă în tratamentul inutile.

Cariile de Lemn

Cariile de Lemn

lemnul atacat de carii

carie de lemn lemnul atacat de carii

Diagnosticul de infecţie Anobium punctatum a fost chiar greşeala făcută pe baza de găuri făcute de pini de tragere sau din alte cauze. Cu  experienţă, este posibil să se facă distincţia găuri apariţia de Anobium punctatum de la cele de gândaci woodboring, precum şi de alte cauze. Cu toate acestea, chiar şi atunci când apariţia de găuri sunt corect identificate, acestea sunt, prin definiţie, urmare a infectiei din trecut şi de degradare, deoarece acestea sunt făcute de către adulţi, în curs de dezvoltare şi de a pleca, astfel încât să nu mai fie activ. Gauri mai recente apariţia poate fi distinsa prin claritatea de marginile de gauri si culoarea diferenţial între interior şi exterior de găuri, deoarece acestea ar putea deveni în curând contaminate cu praf sau aplicarea suprafata de vopsele şi alte materiale.

aparatura profesionala dezinsectii Cariile de Lemn

aparatura profesionala dezinsectii Cariile de Lemn

In termeni practici, riscul de infecţie semnificativ Anobium punctatum (cariile de lemn) este relativ uşor de evaluat, în cazul în care conţinutul de umiditate profundă a lemnului este sub 12%, este prea uscat pentru infecţie şi degradare să apară, în timp ce în cazul în care conţinutul de umiditate este între aproximativ 16 – 30%, este posibil, chiar dacă infecţia şi decăderea nu este prezent la momentul anchetei. În cazul în care un conţinut de umiditate de 16-30% se află în alburn de cherestea vulnerabile, apoi o evaluare trebuie să se facă acest lucru dacă conţinutul de umiditate este posibil să persiste timp de peste doi ani.

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It