Cum scap de molii | Dezinsectie 0729.936.994| Prevenire

Cum scap de molii | Dezinsectie | Prevenire | Informatii

Contact : 0729.936.994

Cum scap de molii ?

cum scap de molii

cum scap de molii

De obicei atunci cand vine vara toate hainele de iarna sunt inchise intr-un dulap prin casa si uitate acolo pana prin octombrie, insa moliile cu siguranta nu o sa uite de ele, in special de paltoane si blanuri. Moliile apar vara in roiuri si este de ajuns ca una sa ajunga la tine in dulap si sa-si depuna oualele si te-ai pricopsit cu o armata de larve pofticioase care iti rod intreaga garderoba.

Cum scap de molii

Prima varianta de a scapa de molii este utilizarea substantelor chimice. Pentru a ajunge la cea mai bine ascunsa molie e clar ca nu putem utliza insecticidele prin pulverizare cu pompa de joasa presiune (pulverizatorul mecanic de pus in spate, spre exemplu). Atunci trebuie ca tratamentul sa fie aplicat sau cu ajutorul unui pulverizator ULV (ultra low volume) sau cu ajutorul unui insecticid de genul aerosol – Solfac AF. Acesta se pune in mijlocul incaperii (50mp sau 150mc) si se porneste. Fiind autoblocant nu este necesar ca cineva sa ramana in incapere. Se porneste si se paraseste zona. Este recomandat ca volum de aer sa fie etans pentru o eficienta maxima a dezinsectie impotriva moliilor. Dupa o pauza de 4-6 ore in care insecticidul isi face efectul trebuie neaparat aerisit spatiul inca 1 -2 ore in functie de curentii de aer.

Cum scap de molii

Pentru ca eficienta tratamentului sa fie maxima toate dulapurile trebuie deschise, hainele cat mai imprastiate si distantele de la “bomba fumigena” si pana la zona tratata sa nu fie prea mari. Principiul de functionare e simplu, aerosolul impotriva moliilor va ocupa tot volumul de aer si toate crapaturile in felul asta ajungand si la insectele ce se ascund si nu pot fi combatute prin pulverizare.

A doua varianta e cea a capcanelor adezive impotriva moliilor este capcana adeziva cu atractant. Principiul de functionare se bazeaza pe atractantul folosit. Cand zboara in zona pastilei de atractant, molia va ramane lipita pe banza adeziva. In felul acesta captura este sigura. Suprafata de actiune nu este la fel de mare precum in cazul insecticidului pulverizat aerosol dar este fara pericol. Sunt mai multe sisteme de prevenire a infestarilor cu molii aceasta cu capcane cu lipici cu fermoni speciali pentru molii e una din ele.

Cum scap de molii       

cum scap de molii

cum scap de molii

    Varianta bio impotriva moliilor, prevenirea apartiei moliilor. O metoda traditionala dar nu foarte practica este pastrarea in frigider timp de 3 saptamani a hainelor infectate, asta omorand orice urma de larva, si haina putand fi folosita fara probleme pe urma. Un motiv pentru care ar trebui sa arunci o haina puternic infestata de molii este faptul ca acestea elimina un miros specific puternic care poate fi detectat de o alta molie chiar si de la un kilometru distanta, astfel fiind creeata o situatie ce poate creste in gravitate exponential si dintr-o molie sa apara mult mai multe.
Combatere: hainele atacate de molii trebuie scuturate şi aerisite bine. Apoi ele pot fi încălzite cu feonul sau în uscătorul de rufe, eliminând astfel şi eventualele ouă rămase. Ca măsură alternativă, textilele pot fi ţinute la rece, la temperaturi de -5° C timp de una sau două zile, înlăturând astfel ouăle şi stadiile de larvă şi pupă. Fluturii rătăciţi, care sunt observaţi zburând prin cameră, pot fi omorâţi pur şi simplu cu pliciul de muşte. În încăperile infestate trebuie folosite în mod suplimentar insecticide sub forma de spray. Este necesar un control regulat, deoarece de multe ori nu sunt eliminate toate stadiile de evoluţie ale moliilor. Combaterea pe cale biologică se face cu ajutorul viespii Trichogramma evanescens şi s-a dovedit a fi eficientă.

Cum scap de molii

Este indicat la intervale regulate să se caute pânze în dulapurile şi încăperile cu alimente. Să se instaleze plase de muşte la ferestre, pentru a împiedica intrarea insectelor. Seara, când se aeriseşte camera, să nu se aprindă lumina. Dulapurile să fie ţinute închise. Mâncarea trebuie păstrată în vase etanşe. Alimentele contaminate nu mai pot fi consumate şi trebuie aruncate. Dulapurile şi încăperile cu alimente trebuie curăţate temeinic.

Prevenirea infestarii cu molii: Să se verifice în mod regulat dulapurile de haine şi depozitele de textile în vederea unei posibile invazii. Materialele textile din depozite să fie păstrate la temperaturi scăzute. De asemenea, în dulapuri şi depozite este recomandabilă utilizarea săculeţelor cu lavandă sau camfor. Mai pot fi puse în dulapurile de haine şi inele din lemn de cedru. Mirosul acestor substanţe alungă moliile. Tot ca măsura preventivă împotriva moliilor se pot folosi în dulapuri şi depozite de textile pliculeţe ce conţin insecticide speciale.

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It