Omizi 0729.936.994 Combatem Omizile Informatii si Sfaturi

Va ajutam sa combateti Omizile | tratamente Omizi| Insecticide

Contact : 0729.936.994

 

Omizi  .  Aparitia omizilor se face la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie dar este conditionata si de conditiile meteo. Sunt insecte erbivore care se hranesc intensiv si pot distruge in totalitate copacii fiind din aceasta cauza foarte daunatoare agriculturii. Omizile se caracterizeaza prin numarul mare de picioare, pana la 10 perechi, cu mici diferente de la specie la specie.

insecicide omizi

insecicide omizi

Tratamentul de dezinsectie impotriva omizilor se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Se poate utiliza atomizorului sau daca nu dispuneti de unul cu un pulverizator de joasa presiune (pompa mecanica). In al doilea caz trebuie sa lucrati cu atentie si rabdare pentru a acoperi toata vegetatia si pentru a obtine rezultate maxime.

aparatura combatere omizi

aparatura combatere omizi

 

pulverizare omizi

pulverizare omizi

Insecticidul se dizolva in concentratia minima recomandata, nu este necesara dublarea dozei. Aceste insecte mor destul de usor. Pulverizarea se face cu duze fine ce arunca jetul sub forma de umbrela pentru a acoperi in acest fel o suprafata cat mai mare cu un consum cat mai mic.

Noi recomandam utilizarea insecticidelor pe baza de deltametrin pentru a proteja in acest fel si plantele pe care se face pulverizarea.

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

 

Despre omizi

cum scap de omizi

cum scap de omizi

Informatii Omizi

Informatii Omizi

 

 

 

 

 

 

 

Aspectul omizii: Cotarul verde al stejarului: masculii au aripi, a căror anvergură este de 22-28 mm; aripile sunt de culoare gri — maroniu şi prezintă nişte linii închise la culoare, ca nişte valuri; femelele sunt de culoare maro închis, având pe corp nişte puncte galben — maronii; femelele nu au decât nişte aripi scurte, nişte reminescenţe primitive, şi nu pot zbura; larvele (omizile) lungi de 2,5 cm sunt de culoare verde deschis şi prezintă pe spate o dungă de un verde închis, iar pe părţile laterale ale corpului au nişte dungi galbene.

Cotarul brun al pomilor: masculii au aripi, a căror anvergură este de 35-38 mm; aripile sunt de un galben pal şi prezintă un model roşu — maroniu; femelele au nişte pete negre şi galbene şi au o lungime de aproximativ 7 mm; aripile lor sunt rudimentare (rămăşiţe primitive) şi de aceea ele nu pot zbura;omizile sunt de culoare roşu — maroniu şi au nişte pete deschise la culoare; pe partea abdominală ele sunt galbene, asemănător culorii sulfului.

Biologia omizii: Perioada de zbor a fluturilor (moliilor) are loc în lunile octombrie până în decembrie/ ianuarie. Femelele, care nu sunt capabile de zbor, se caţără sus pe trunchiurile copacilor, de unde atrag masculii cu feromoni, pentru ca apoi să se reproducă cu aceştia. După copulaţie, femelele depun 100-300 de ouă ovale în crestăturile scoarţei. Omizile, ce eclozează la începutul anului, se deplasează în mişcări tipice de târâre şi unduire, şi se hrănesc cu frunze verzi, muguri şi fructe mici. Dacă ele sunt perturbate în timp ce se hrănesc, se acoperă într-o pânză subţire, pe care o ţes rapid. Din luna iunie omizile coboară pe fire de pânză până ajung pe sol şi pe pământ se transformă în pupe. In toamnă eclozează fluturii.

Răspândirea omizii: Trăiesc în Europa de Nord şi centrală, precum şi în Asia. Cotarii pot fi găsiţi pe pomi fructiferi, ce înfloresc devreme, precum meri, cireşi şi peri, dar şi pe foioase, cum sunt stejarul, fagul, teiul, ulmul, mesteacănul, gherghinul, carpenul şi alunul. Pe lângă acestea cotarii mai atacă şi coacăze şi agrişele.

Dăunător: Pe plantele atacate se pot observa cu ochiul liber omizile, care se târăsc şi se hrănesc cu frunze. Mugurii şi frunzele prezintă urme tipice de rosături. Fructele rămân cu nişte concavităţi late, de forma unor linguri.

Larvele fluturilor se numesc omizi. Ele sunt insecte erbivore care se hranesc intensiv si din aceasta cauza dauneaza mult agriculturii. Omizile se caracterizeaza prin numarul mare de picioare, pana la un numar de 10 perechi, cu mici diferente de la specie la specie.

Acestea pot fi acoperite cu un par iritant pentru om. Respiratia se face prin mici orificii aflate pe torace si abdomen iar corpul este alcatuit din 4000 de muschi din care 248 doar la cap. Omizile se deplaseaza prin miscarea frontala a organelor interne folosind contractarea muschilor si pot avea dimensiuni cuprinse intre 1mm si 8 cm. Omizile sunt colorate in functie de mediul in care traiesc. Ele pot fi acoperite cu par care este iritant pentru atacator si unele specii au chiar si par otravitor.

In familia cotarilor se încadrează specii din ordinul fluturilor (Lepidoptera), ce aparţin familiei Geometridae. Specii importante în grădină sunt molia verde a stejarului (omida păroasă a stejarului, cotarul verde Operophtera brumata) şi cotarul brun al pomilor.

 

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It