Plosnite de lemn Bed Bugs 0729.936.994

 Plosnite de lemn | Cum scap de| Dezinsectie | Prevenire

Contact : 0729.936.994

Plosnite de lemn  . Ai ajuns aici pentru ca esti disperat(a). Lumea ta s-a intors cu susul in jos. Nu mai esti tu seful vietii tale ci niste nenorocite de plosnite de lemn ! Habar nu ai cum au patruns in viata ta si in patul tau, si, mai grav, habar nu ai cum sa scapi de ele. Pielea te mananca de mori si simti constant ca misuna pe tine zeci de plosnite de lemn . Dar nu le vezi niciodata ca parca au toate abilitati de ninja. Corpul tau delicat poarta urmele unui mic masacru.

 

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

Identificarea Speciei

 

Plosnite de lemn :

Carari de pete rosii stau marturie faptului ca in noaptea precedenta creaturi vampirice s-au infruptat in voie din sangele tau nobil. Se pare ca Plosnite de lemn te-au ales “voluntar” sa le donezi cu generozitate sange.

Viata ta dinainte de aparitia acestor afurisite pare acum de vis, iar speranta reintalnirii cu acele momente scade pe zi ce trece. Iti vine sa capitulezi ca ciobanasul mioritic, sa dai foc la toata mobila si la asternuturi, sa iti vinzi casa si sa fugi in lume. Din postura in care esti acum, Congo suna chiar atractiv.

Insa nu e totul pierdut. Au trecut inaintea ta prin asta si alti bravi spartani care au reusit sa scape de  plosnite de lemn. Ai doar nevoie de determinare si de armele potrivite in acest crunt razboi de guerrilla.

Pentru lupta cu aceste daunatoare periculoase si extrem de suparatoare venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva produse de top:

 

Tratamentele impotriva plosnite de lemn se pot face cu insecticide pe baza de ciflutrina, deltametrina si/sau bendiocarb. Aplicarea totusi este in schimb foarte pretentioasa. O pulverizare cu pompa nu este suficient si nu pentru ca e insecticidul n-are fi suficient de “tare” ci pentru ca Plosnite de lemn se ascund.

Hranirea la aceste insecte parazite se face rar, ele rezistand perioada lungi fara hrana deci, trebuie ajuns in ascunzisurile lor.

plosnite de lemn

plosnite de lemn

Modul de lucru si recomandari la tratamentele de dezinsectie vs plosnitele de pat ,  plosnite de lemn :

Pregatirea spatiului – Orice material textil (paturi, haine, covoare, genti, rucsace, etc.) trebuie scoase din dulapuri/debarale si pregatite pentru tratament. Nu este necesara

plosnite de lemn

plosnite de lemn

aplicarea insecticidului pe haine, acestea pot fi spalate la temperaturi inalte (daca materialul permite), iar in felul acesta si insectele mature, dar si larvele si ouale vor fi distruse.

cum scapam de plosnite de lemn

plosnite de lemn

Aplicarea tratamentului Plosnite de lemn – concentratia de insecticid aplicata trebuie sa fie cea maxima recomandata de producator, asta in primul rand. Apoi pulverizarea trebuie facuta cu foarte mare atentie si rabdare. Omasca de gaze si manusile de protectie sunt obligatorii. Recomandam si utilizarea unor ochelari de protectie – cand faceti pulverizarea in zonele inalte picaturi fine de insecticid ar putea sa precipite de fata si pe ochi, ceea ce este contraindicat.
Fiecare coltisor, crapatura, margine de saltea, imbinare de material, tot trebuie pulverizat.
Dupa aplicarea insecticidul prin pulverizare cu pompa de joasa presiune trebuie completat tratamentul cu dezinsectia prin pulverizare ULV (nebulizare) sau prin termonebulizare. Aceste aplicari se realizeaza cu ajutorul unor nebulizatoare sau termonebulizatoare. In cazul in care nu aveti la dispozitie, sau personalul contractat nu are la dispozitie aceste echipamente, va recomandam utilizareadozelor aerosol. Insecticidul emis de aceste doze va ocupa tot volumul incaperii si va patrunde in ascunzisurile Plosnite de lemn . Chiar daca particula pulverizata este foarte fina, daca plosnita este atinsa va fi iritata si se va misca. In momentul iesirii din ascunzis va intra in contact cu insecticidul pulverizat anterior cu pompa de joasa presiune. Rezultatele vor fi uimitoare.
Spray-ul aerosol denumit si bomba fumigena isi face degajarea in aproximativ 3 minute si trebuie lasat in incapere, fara aerisire, pana la 6 ore.

Operatiunile ce trebuie urmate tratamentului impotriva Plosnite de lemn :

Aerisirea temeinica este obligatorie, minim 2 ore geamurile si usile larg deschise. Pentru a mari sansele de reusita trebuia sa aspirati toate zonele pe unde ati pulverizat si ar putea sa existe oua sau insecte moarte. Curatati sacul aspiratorului sau chiar aruncati-l.Atentie!!! Ouale de Plosnite de lemn nu sunt distruse de nici un insecticid.
Recomandarea noastra este sa se repete acest tratament complex si complementar de cel putin 2-3 ori.

Observatii privind infestarea si dezinsectia impotriva Plosnite de lemn :

– Atentie sporita cand le cautati. Este o mare problema, ele se pot ascunde în fisuri, crăpături, cusături, locuri inguste, imbinările de la pat şi din mobila oricare ar fi ea.
– Se înmulţesc repede şi orice obiect rămas neverificat ulterior poate constitui un focar de răspandire.
– Un exemplu pe care l-am vazut si noi la TV, pe Discovery, a fost ca un tratament de dezinsecţie realizat de o firmă profesionistă a eşuat datorită unui ursuleţ luat de un copil din zona infestată şi care ulterior a constituit mijlocul prin care au revenit în casă.
– Una din metodele de exterminare este ridicarea temperaturii la 50 grade în apartament, metodă mai greu de realizat.
– Locurile unde aceste insecte nu au ce căuta sunt : baia şi locurile unde gresia şi faianţa nu le oferă ascunzători dar in cazul infestarilor masive se poate ajunge si acolo.
– Scoateti lenjeria de pat si verificati in jurul patului, sub saltea si in spatele tabliei patului. Uita-te dupa pete de sange sau mici puncte negre care arata ca mucegai sau piper. Plosnite de lemn sunt de marimea si forma unei seminte de mar si le puteti gasi ascunse in colturi sau in cusaturile de asternut. Plosnite de lemn
– Largiti cautarile in zona din imediata apropiere a patului: in spatele ramelor pentru fotografii, sub ceasul de telefon si de alarma, si chiar in carti.
– Studiile au aratat ca cele mai multe Plosnite de lemn se gasesc pe o distanta de pana la 15 de metri de un pat, dar unele pot fi chiar si mai departe. Verificati in perne si cusaturile canapelelor sau ale scaunelor moi, si in dulap, inainte de a va aseza hainele.

Informatii utile despre plosnite de lemn

Sub numele de “plosnita” gasim multe insecte. Au gura special adaptata pentru muscat si supt, dar se deosebesc de cicade prin forma aripilor. Nu arata toate la fel si nu toate zboara. Plosnitele de gradina sau de camp si bine cunoscuta Plosnite de lemn de pat au diverse trasaturi si diverse dimensiuni. Cu trompa sa alungita, plosnita de pat strapunge pielea omului pentru a se hrani cu sangele sau. Inainte de a se hrani, plosnita este foarte mica, maronie la culoare si cu aspect fragil, dar corpul sau umflat de sangele supt se mareste si devine rosu.

Cititi mai multe informatii despre combaterea Plosnite de lemn .

cum arata plosnite de lemn moarte

cum arata plosnite de lemn moarte

Plosnite de lemn se intoarce apoi in ascunzatoarea sa, intre cusaturile saltelei sau in crapaturile din pereti, unde ramane cateva zile, digerandu-si hrana. Foamea o determina sa plece din nou in cautarea hranei, in general noaptea. Cand musca, Plosnite de lemn  injecteaza un fluid care provoaca iritatie, inflamatie si mancarimi. Poate transmite diverse boli. Cand sunt in numar mare in spatii inchise, plosnitele isi anunta prezenta printr-un miros specific. Totusi, acesta este mai putin respingator decat al altor insecte, care secreta un lichid urat mirositor pentru a-si speria dusmanii.

Cea care face intr-adevar ravagii si supara oamenii prin case este Plosnite de lemn  . Cu un aspect 4-8 mm lungime; culoare roşu ruginiu până la maro închis; picioarele şi antenele sunt gălbui; corpul este aplatizat dorsoventral (spatele şi abdomenul); aripile au fost reduse la forma şi dimensiunea unor solzi, care sunt retezaţi la spate; de aceea ploşniţele de pat nu pot zbura; antenele sunt compuse din patru segmente, având segmentul de bază foarte scurt; stadiile larvare sunt foarte asemănătoare insectelor adulte, deoarece suferă o metamorfoză hemimetabolă. O femelă depune zilnic între unu şi 12 ouă. Pe parcursul vieţii, femela depune 200-300 de ouă.

Acestea sunt prinse şi lipite în locul de clocire (crăpături, pe haine sau draperii sau în spatele tablourilor) printr-o secreţie solubilă în apă. La o temperatură de 25° C evoluţia de la stadiul de ou la cel de insectă adultă durează circa 4-6 săptămâni, iar larvele eclozează în două săptămâni. Ploşniţele de pat trec prin cinci stadii larvare. După fiecare năpârlire larvele trebuie să se hrănească cu sânge. În acest sens ele preferă sângele de om, dar se hrănesc şi cu sânge de mamifere mici şi păsări. După fiecare etapă de hrănire cu sânge, insectele pot rezista perioade lungi fără hrană. Ploşniţele sunt insecte nocturne, pe timp de zi ascunzându-se în găuri si crăpături. Intră în categoria agenţilor supărători, fiind totodată şi dăunătoare pentru igiena şi parazit. Ele ies noaptea din ascunzişuri şi vin la oamenii care dorm, pentru a se hrăni cu sângele lor.

Pe deasupra Plosnite de lemn de pat nu  găsesc de obicei din prima un vas de sânge, ceea ce duce la încercări repetate, care lasă o serie de urme de înţepături pe pielea omului, asemănătoare unui traseu. înţepăturile sunt observate abia la trezirea din somn. Persoanele sensibile fac, în urma înţepăturilor, un fel de urticarie şi au o senzaţie intensă de mâncărime în acele zone. Aceste simptome sunt cauzate de o secreţie anti coagulantă, pe care ploşniţa o injectează când înţeapă, pentru a împiedica coagularea  sângelui. Prin scărpinat, locul înţepăturii se poate infecta. La oamenii extrem de sensibili pot apărea chiar şi tulburări de vedere. Ploşniţa de pat poate transmite de asemenea şi hepatita B. Pe lângă aceasta s-a mai constatat Ia ploşniţe şi prezenţa altor viruşi, printre care şi hepatita C şi HIV. Transmiterea acestor viruşi la om nu a putut fi încă dovedită ştiinţific.

6 aspecte importante pe care nu le stiai despre Plosnite de lemn

Daca urmariti stirile ati observat atentia de care s-au bucurat Plosnite de lemnt in ultimii ani , credeti ca stiti totul despre Plosnite de lemn dar nu este asa, se hranesc cu sangele nostru in timpul somnului provoaca iritatie pielii , mici umflaturi rosii in zona muscaturii si scapati foarte greu de ele . Dar aceste insecte enervante au multe secrete despre care veti fi surprins sa aflati.

1. Plosnite de lemn pot trai oriunde. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la Plosnite de lemn le asociaza cu hotelurile , dar adevarul este mai dur de atat , ele se pot inmultii in casele noastre , apartamente, spitale , caminele studentesti , cladirile birou , scoli , autobuze , trenuri , cinematografe , magazine de haine la mana a doua si aproape peste tot unde sunt si oameni. Conform  studiului din state ” Insecte Fara Frontiere ” rapoartele echipelor care lupta impotriva daunatorilor indica faptul ca 43 procente din cazuri au fost in apartamente , 31 procente in hoteluri, 16 procente in camerele din caminele studentesti , 5 procente in diferite mijloace de transport, 3procente in curatatoriile particulare si 2  procente in cinematografe .

2. Plosnite de lemn nu sunt doar locuitorii orasului. Contrar opiniei publice aceste insecte nu se afla doar in tari de lumea a treia sau in metropole.Gradul de infestare este de trei ori mai mare in mediul urban decat in cel rural, datorita numarului mare al populatiei, cresterea numarului de locuitori in blocuri si mobilitate intensa duc la raspandirea rapida si cresterea numarului de Plosnite de lemn.

3. Plosnite de lemn sunt rezistente. Aceste insecte pot supravietui mai multe luni fara a se hrani cu sange , asta inseamna ca se pot ascunde in mobilier , genti , serviete pentru o perioada mare de timp pana au in preajma o gazda umana in plus aceste insecte pot supravietui temperaturilor de aproape 0 grade pana la  + 50  celsius   Datorita acestor factori Plosnite de lemn nu sunt insecte de care va puteti descotorosi singuri. Companiile profesionale reprezinta singura modalitate de a scapa de o asemenea infestare .

4. Plosnite de lemn sunt inteligente. Ca instinct al supravietuirii Plosnite de lemn sunt evazive , pe durata zilei stiu sa se ascunda de noi in  marginile saltelelor , sipcile patului , pe placile de comutare electrice , in ramele tablourilor si chiar in spatele tapetului. Dar pe durata noptii dioxidul de carbon pe care-l expiram le scoate din ascunzis.

5. Plosnite de lemn sunt metodice. Plosnite de lemn au un obicei de a se hranii predictibil . Din moment ce  Plosnite de lemn a gasit  gazda se hraneste de obicei de trei ori , de fiecare data intre 5 si 10 minute . Referitor la aceste 3 mese mai in gluma mai in serios putem spune ca sunt micul dejun , pranzul si cina . Darele – 3 urme de muscaturi pe care le lasa in urma de obicei in sir pe pielea expusa , piept , brate , picioare sunt semne ale unei infestari cu Plosnite de lemn .

6. Plosnite de lemn ar putea obtine cu usurinta diploma de anestezist. Oamenii deseori se intreaba de ce muscatura plosnitei nu trezeste gazda de pe care se hraneste . Raspunsul este ca Plosnite de lemn se hranesc introducand doua tuburi goale in gazda , primul tub injecteaza saliva insectei care contine anestezic pentru a amorti zona de hrana iar cu cel de al doilea tub extrage sangele . Dupa hrana se muta in locuri ascunse  unde stau intre 5 si 10 zile . In acest timp nu se hranesc, dar digera hrana se imperecheaza si depun oua.

Daca aveti o infestare cu plosnite de lemn trebuie sa va incarcati cu rabdare daca vreti sa faceti singuri tratamentul. Daca nu va caracterizeaza rabdarea atunci va trebui sa apelati la o firma de domeniu DDD specializata in a combate daunatorii de orice tip. Sunt capabili sa va inspecteze casa si sa va aplice un tratament corespunzator . In general pentru infestari masive sunt nevoie de 3 tratamente. Daca gradul este redus e posibil sa se reuseasca cu 1 tratament.

 

Ordin: Hemiptera (adevărate dăunătoare cu „jumătate de aripi”)

Caracteristici:Plosnite de lemn
Două perechi de aripi prezente în mod normal; piese bucale ce servesc la înţepat şi supt, formând un cioc sau rostru, în general menţinut în partea inferioară a corpului. De obicei se metamorfozează incomplet, cu stadii de ou şi de nimfă.

Familia: Cimicidae

Caracteristicile specie: Plosnite de lemn

Ploşniţa de pat comună (Cimex lectularius)
Lungimea Adulţilor: 5 mm; culoarea maro spre roşu, se transformă în purpuriu după o hrănire; antene bine dezvoltate; ochi simpli şi proeminenţi; picioare prevăzute cu gheare, aşadar se poate căţăra pe suprafeţe rugoase, dar nu şi pe cele lipsite de asperităţi; raportul dintre dimensiunea capului (inclusiv ochii) şi lungimea celui de-al treilea segment al antenelor este în general mai mare de 1,7.
Gazde/habitat
Principala gazdă este omul, dar şi alte animale cu sânge cald pot fi parazitate. Este întâlnită în locuinţele umane de pe toată suprafaţa globului.
Alte ploşniţe care se hrănesc cu sânge
Ploşniţele care sug sânge, foarte asemănătoare cu ploşniţele de pat comune, infestează adesea cuiburile păsărilor şi adăposturile liliecilor. În anumite circumstanţe, aceşti dăunători pot invada locuinţele şi ataca oamenii. Ele includ:
Ploşniţa porumbeilor (Cimex columbarius)
Foarte asemănătoare în ceea ce priveşte talia şi înfăţişarea cu ploşniţa de pat comună; poate fi diferenţiată cu ajutorul raportului dintre lungimea capului şi lungimea celui de-al treilea segment al antenelor, mai mic de 1,6 pentru majoritatea specimenelor.
Gazde/habitat
Principalele gazde sunt păsările; se găsesc în special în cuiburile graurilor, porumbeilor şi ale păsărilor de curte, dar pot ataca şi omul.
Ploşniţa rândunelelor (Oeciacus hirundinis)
Asemănătoare în ceea ce priveşte înfăţişarea cu ploşniţa de pat comună, dar mai mică şi cu mai mulţi peri. Mai mult chiar, poate fi diferenţiată prin următoarele caracteristici: văzută de sus, marginea din faţă a protoracelui este mai puţin concavă decât la celelalte specii; raportul dintre lăţimea capului şi lungimea celui de-al treilea segment al antenei este net superior cifrei 2.
Gazde/habitat
Principalele gazde sunt păsările: poate fi întâlnită adesea în cuiburile rândunelelor, dar poate ataca şi omul.
Raspandire plosnite de lemn

Ca şi în cazul ploşniţelor de pat, ele nu pot zbura, trebuie să se târască sau să fie transportate pasiv în piesele de îmbrăcăminte sau, cel mai probabil, în bagaje, corpuri de mobilă, cărţi şi alte obiecte utilizate ca loc de refugiu. Capacitatea lor de a rezista un număr considerabil de luni fără a se hrăni înmulţeşte şansele de supravieţuire în timpul unor astfel de transporturi, iar răspândirea atât de mare a acestor insecte, pe întregul glob, demonstrează succesul acestora.
Ploşniţele de pat pot invada orice fel de locuinţă, dar infestările nu se vor produce probabil decât în cele în care igiena lasă de dorit. În consecinţă, aceste insecte sunt asociate, în general, cu condiţiile de trai precare, aglomeraţie şi lipsa igienei.
Majoritatea infestărilor cauzate de ploşniţele de pat apare în casele de locuit, în dormitoare. Populaţiile tinere şi adulte trăiesc în acelaşi mod, se ascund majoritatea timpului în crăpături şi fisuri şi ies noaptea, de obicei, chiar înainte de a se însera, pentru a se hrăni cu sângele gazdelor lor adormite. Ascunzătorile lor sunt apropiate de locurile unde dorm gazdele lor: în cadrul sau salteaua paturilor, în corpurile de mobilă, în spatele plintelor sau al tapetului – orice loc care să le ofere acestor creaturi nocturne un loc de refugiu ferit pe parcursul orelor diurne.
Infestările cauzate de aceste insecte se produc în special în zonele foarte populate, precum hotelurile, hanurile şi campingurile.
Într-o zonă cu climat temperat, ploşniţele de pat ating maximul populaţiei la începutul toamnei. În acest moment, toate stadiile ciclului de viaţă sunt prezente. O dată cu sosirea unui anotimpului mai rece, activitatea lor se diminuează, depunerea ouălor este sistată, iar dezvoltarea formelor tinere este încetinită.
Ploşniţele de pat hibernează, în principal, sub formă adultă, deoarece ouăle şi nimfele sunt prea sensibile la temperaturi scăzute şi mor la sosirea iernii, mai puţin în cazul în care se află într-un spaţiu suficient de cald.
Ploşniţele de pat ce parazitează păsările, cum este cazul ploşniţei rândunelelor, pot fi întâlnite în cuiburile gazdelor lor şi au un stil de viaţă asemănător celui al ploşniţei de pat comune. Problemele ocazionale ale acestor specii cu privire la faptul că ele atacă omul provin din faptul că părăsesc cuiburile abandonate care se găsesc în apropierea sau în interiorul locuinţelor umane, flux ce trebuie împiedicat. Cuiburile situate în hambare sau sub acoperiş reprezintă o posibilă sursă, dacă este suspectată o astfel de infestare.
Importanta ca daunator

Ploşniţele de pat , plosnitele de lemn nu sunt considerate vectori ai bolilor, dar faptul că ele se hrănesc cu sânge poate provoca o iritaţie gravă în cazul anumitor persoane, având drept consecinţe pierderea somnului, lipsa energiei şi apatia, în special la copii. O deficienţă de fier la nou-născuţi a fost constatată după un atac excesiv al ploşniţelor de pat. Înţepătura atrage după sine, adeseori, o umflătură tare şi albicioasă, care diferă de cea de purice care lasă o pată de un roşu închis înconjurată de o zonă înroşită. Persoanele reacţionează diferit la înţepături, unele dobândind imunitate.
Oricum, mai importantă este, probabil, repulsia cu care aceste insecte sunt privite. Excrementele ploşniţei de pat dau spaţiilor lor de refugiere un aspect plin de pete caracteristic, în timp ce „glandele care provoacă greaţă” le dă obiectelor infestate un miros de migdală distinct şi respingător. În plus, numai gândul de a deveni prada unor astfel de insecte îl determină pe om să ia măsuri imediate pentru a le controla. Ploşniţa de pat poate chiar ajuta la crearea unor adevărate magherniţe, determinându-i să plece pe acei proprietari care au norme de igienă rezonabile, rămânând astfel doar persoanele care sunt mai puţin îngrijorate de astfel de chestiuni.
Este interesant de remarcat faptul că numeroşi factori participă sau menţin populaţiile existente de ploşniţe de pat: tehnicile moderne de construcţie, care permit un transfer uşor între proprietăţile apropiate; folosirea tot mai frecventă a încălzirii centrale, care le permite continuarea hrănirii şi înmulţirea pe timpul iernii; transferul obiectelor de mobilier pe piaţa de obiecte de ocazie, care intensifică înmulţirea lor; toţi aceşti factori servesc la menţinerea nivelurilor populaţiilor.
Ciclul de viata

Ouăle ploşniţelor de pat, uşor rotunjite, măsoară între 0,8 şi 1,3 mm lungime şi între 0,4 şi 0,6 mm lăţime, sunt cimentate pe suprafeţele ascunzătorilor, adesea într-un număr mare. Ouăle neeclozate au culoare opacă, alb sidefat, în timp ce ouăle eclozate care rămân pe loc mult timp după ecloziune sunt opalescente şi translucide. Întrucât temperatura şi prezenţa hranei au un mare efect asupra producerii de ouă, depunerile sunt practic neîntrerupte în condiţii optime, cu o viteză de circa trei pe zi. Numărul ouălor depuse de o femelă pe parcursul vieţii sale adulte a fost stabilit ca fiind între 150 şi 345.
Nimfele aflate la primul stadiu care eclozează au o lungime ceva mai mare de 1 mm şi în toate stadiile seamănă enorm cu adultul, cu excepţia taliei şi a culorii. Primele tind să fie mai apropiate de culoarea ambrei decât adulţii de un maro închis. Fiecare nimfă are nevoie de o hrănire completă cu sânge înainte de a năpârli pentru a trece în stadiul următor. Deşi există diferenţe legate de dimensiune, mai ales ca urmare a consecinţelor hrănirii, care pot avea ca rezultat chiar şi creşterea până la de 6 ori a greutăţii ploşniţelor, lungimile aproximative ale fiecăruia dintre cele cinci stadii ale nimfelor sunt: stadiul I-1,3 mm, II-2,0 mm, III-3,0 mm, IV-3,7 mm şi V-5,0 mm. Aripile, rudimentare, apar la ultima năpârlire.
Viteza de dezvoltare de la ou la adult şi durata de viaţă a adulţilor variază în funcţie de temperatura şi de disponibilitatea hranei. Cu hrăniri frecvente, la o temperatură ambientală normală (între 18 şi 200C), adulţii trăiesc între 9 şi 18 luni, incubaţia ouălor durând între 10 şi 20 de zile, iar ciclul complet, între 9 şi 18 săptămâni. În aceste condiţii, nimfele se hrănesc aproximativ 10 zile, iar adulţii o dată pe săptămână. Dacă este nevoie, nimfele şi adulţii pot supravieţui perioade lungi fără să se hrănească. În condiţii mai răcoroase (130C), adulţii pot supravieţui până la un an fără hrană.

În camerele neîncălzite, unde temperatura coboară sub 130C în timpul iernii, depunerea ouălor, năpârlirea şi aprovizionarea cu hrană sunt oprite, populaţia înregistrează o scădere, în vreme ce ouăle şi tinerele nimfe mor. În asemenea condiţii, generaţiile se succed la un interval de una pe an. Dacă temperaturile nu scad brusc, reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an şi se pot succede două generaţii.
Control

În toate cazurile de infestare şi în special în cele descoperite recent în casele bine întreţinute, va fi făcută o încercare de descoperire a sursei infestării pentru a putea fi luate măsurile corespunzătoare.
O inspecţie minuţioasă a spaţiilor invadate are drept scop descoperirea zonei infestate, întrucât măsurile necesare pentru controlul unei infestări vechi şi răspândită în toate spaţiile diferă de cele luate în cazul unei infestări recent provocate şi probabil mai uşor de localizat.
Măsurile de control utilizate trebuie să fie intensive şi să aibă în vedere toate spaţiile de refugiu. Dacă infestarea are ca origine cuiburile de păsări, va fi necesară tratarea acestora şi oprirea accesului păsărilor în clădire.
a) Igienă/gestiune
Normele severe de igienă şi de menaj nu vor oferi probabil metoda eficace de control, dar ele vor semnala într-un timp mai scurt prezenţa ploşniţelor de pat, acest fapt având drept consecinţă un control mai uşor. Ploşniţele de pat nu se pot înmulţi decât dacă sunt tolerate. Dacă este suspectată prezenţa lor, o inspectare minuţioasă a patului, a cusăturilor saltelelor, a spatelui tăbliei patului etc., trebuie să le trădeze prezenţa. Folosirea unui aerosol pe bază de piretroid pulverizat în jurul acestor zone poate ajuta, insectele fiind silite să iasă din ascunzătorile lor. Descoperirea ouălor sau a sacilor cu ouă şi a urmelor negricioase ale excrementelor de ploşniţă de pat trădează de asemenea prezenţa lor. Aşternuturile de pat infestate (cearceafuri, de exemplu) şi îmbrăcămintea infestată trebuie puse la clor sau arse şi scheletele pieselor infestate curăţate. O atenţie deosebită trebuie acordată îndepărtării prafului, a pufului şi a resturilor provenite de la ascunzătorile insectelor, precum crăpăturile, fisurile, cusăturile ţesăturilor, nasturii de pe saltele etc.
b) Control cu insecticide
Pentru eradicarea infestării, va fi necesară tratarea cu grijă a spaţiilor cu ajutorul insecticidelor adecvate, incluse fiind paturile, alte mobile şi refugiile în structura pieselor infestate. Vă sfătuim să apelaţi la profesionişti pentru combaterea insectelor deoarece detectarea şi tratarea în profunzime a tuturor ascunzătorilor ploşniţelor de pat reprezintă o muncă care cere experienţă.

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It