Serpi | Deratizare |Tratamente | 0729.936.994

Serpi | Deratizare |Tratamente | 0729.936.994

Contact : 0729.936.994

 

Serpi  :   Deoarece legea protejeaza reptilele singurele doua modalitati de a va feri de ele sunt capcanele adezive si repelentii.

serpi soparle

serpi soparle

 

Serpi   In primul caz, adica prin capcane adezive, protectia se va face punctual, pe o suprafata destul de mica si doar la interior. Utilizarea adezivelor la exterior nu garanteaza rezultatul deoarece puterea adezivului de a “prinde vietuitoarea” scade datorita prafului si a umiditatii. Modul de functionare este intuitiv – la contactului initial sarpele se lipeste putin iar in incercarea lui de a scapa se va prinde o suprafata mai mare din corpul lui. Ramane asadar blocat pe adeziv.

Motivul atractiei reptilei este continutul de substanta atractanta in adeziv, oferind in acest fel rezultate extrem de bune.

Imediat dupa ce se sesizeaza captura se recomanda eliberarea animalului intr-o zona unde acest nu poate face rau si nu deranjeaza.

Tratamentele la exterior se realizeaza doar cu ajutorul repelentilor chimici anti serpi

glande serpi

glande serpi

Utilizarea acestora trebuie perceputa precum o bariera chimica impotriva reptilelor (serpi, soparle). Organul Jacobson, este un organ extrasenzorial situat in partea superioara a gurii reptilei si este folosit in principal pentru a evalua mediul ambient circumstant. Acest organ este folosit atunci cand reptila isi foloseste limba. Repelentul va paraliza temporar functiile organului Jacobson,facand reptila sa se retraga cu rapiditate.
Repelentul este un produs în formă granulară care este aplicat cu uşurinţă, pur şi simplu prin dispersie în jurul locuinţelor, cabinelor, rulotelor, corturilor, piscinelor, etc. pentru a ţine reptilele departe de aceste zone. Poate fi aplicat şi în jurul grădinilor dar nu în incinta acestora. Nu trebuie să se utilizeze pe terenurile cultivate cu culturi destinate alimentaţiei pentru om sau animale.

Pentru a proteja o zonă în interiorul căreia este posibil să existe reptile, este nevoie mai întâi să se aplice o cantitate mică de repelent contra reptilelor pe toată suprafaţa. După 48 de ore, timpul necesar pentru a permite reptilelor să se îndepărteze de zona care trebuie protejată, se aplică de-a lungul perimetrului un alt produs pe o bandă lată de circa 15-20 cm.
Folosind această metodă, un recipient de repelent de 5 kg protejează aproximativ 3000 de metri pătraţi de suprafaţă sau o porţiune lungă de 300-450 m şi lată de 20 cm.

Utilizarea repelentilor impotriva serpi lor este recomandata la exterior si ofera protectie pentru o suprafata mai mare decat in cazul capcanelor adezive. Realizarea tratamentului se face marginal, de jur imprejurul zonei ce se doreste a fi protejata. Se aplica o banda de aproximativ 15-20 cm impiedicand astfel accesul reptilelor in zona “protejata”.

Daca deja exista reptile serpi etc in zona respectiva si tratamentul nu mai este preventiv atunci trebuie lasata o suprafata de 2 metri lungime pe unde reptilele sa paraseasca suprafata tratata. Dupa o saptamana se inchide cu repelent si zona respectiva blocand in totalitate accesul in zona. Daca tratamentul se face in jurul unui lac atunci banda protectoare trebuie amplasata la 1 – 2 metri de lac, de jur imprejurul acestuia. Daca lacul este foarte mare se face “bariera de protectie” in directia unde se afla habitatul pe o lungime cat mai mare.

Dacă există certitudinea că în interiorul zonei care trebuie protejată nu există reptile serpi, se aplică repelentul pe o porţiune lată de circa 15-20 cm.
Substanta poate fi aplicat pe lângă apă dar nu în apă. Pentru a evita ca reptilele să ajungă şi să colonizeze lacuri, fântâni, piscine, etc. se aplică pe o porţiune de circa 15-20 cm în jurul ochiurilor de apă, pe limita maximă de prea plin.
Este indicata utilizarea repelentului, avand un regulator de emitere a vaporilor care îi permite să rămână activ timp de 2 luni în condiţii atmosferice normale. O ploaie abundentă nu afectează produsul. Totuşi, după o ploaie prelungită şi puternică, este nevoie să se repete tratamentul.
Când mirosul caracteristic al produsului se diminuează, eficacitatea acestuia este redusă. Sa folosiți mănuși adecvate cand utilizați produsul.

formular de contact

Formular De Contact.

 

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It