Soareci | Deratizari | Dezinsectii | Dezinfectii 0729.936.994

Soareci | Cum scap de Soareci | Deratizare Soareci | Combatem Soareci

Contact : 0729.936.994

 

Deratizarea in exteriorul imobilelor se efectueaza cu statii de intoxicare pregatite cu raticid pasta si raticid cerat dupa cum urmeaza :

deratizare sobolani soareci

deratizare sobolani soareci

deratizare sobolani-soareci

deratizare sobolani-soareci

 

 

 

 

 

 

 

 

Costurile statiilor de intoxicare difera in functie de calitatea materialelor si spatiul de depozitare al raticidului in principiu preturile pleaca de la 20.00 ron / statie

Deratizarea in interiorul imobilelor se efectueaza cu capcane adezive, mecanice, curse , e.t.c..: :

deratizare soareci sobolani

deratizare soareci sobolani

deratizare soareci-sobolani

deratizare soareci-sobolani

 

 

 

 

 

 

 

capcana soareci

capcana soareci

 

Prevenirea aparitiei soarecilor: Ce urasc soarecii cel mai mult este curatenia. De aceea un prim pas este pastrarea cat mai curata a spatiilor de depozitare a mancarii si containerele in care aceasta este depozitata sa fie inchise cat mai etans.
Fara adapost si mancare adecvata soarecii nu pot supravietuii de aceea daca elimini acesti doi factori previi mult mai usor o eventuala invazie de soareci. In interior este bine sa pastrezi cat mai curate zonele de sub aragaze, frigidere, pe suprafete unde exista de obicei mancare cum ar fi mesele. Nu lasa apa intr-un recipient necontrolat peste noapte, pastreaza mancarea folosita pentru animale cum ar fi caini, pisici sau pasari in recipiente sigilate. In afara locuintei daca folosesti lemne de foc acestea este bine sa fie depozitate la o distanta cat mai mare de casa si de preferat la o inaltime de 50cm de sol.
Iarba sau gazonul trebuie taiat regulat pana la o inaltime la care se poate vedea solul. Orice fel de moloz sau echipamente abandonate trebuie relocate deoarece pot face un adapost ideal pentru soareci.

excremente de soareci

excremente de soareci

Identificarea problemei: Un prim pas este gasirea urmelor de fecale pentru identificarea tipului de rozatoare din casa. Soarecii produc bobite mici cu o marime de 0.5 cm si capete ascutite, sobolanii bobite cu o marime de 1.5 cm si o forma mai iregulata. Cele proaspete, adica vechi de o zi sunt negre la culoare si au o textura moale iar cele mai vechi de 3 zile isi pierd culoarea intensa de negru si devin mai solide. In functie de numarul de excremente se poate aproxima si numarul de soareci.

Gaurile facute de soareci sunt si ele de mai multe tipuri in functie de cine te-a vizitat. Un soarece isi face o gaura de aproximativ 1.5 cm diametru atent finisata pe margini de obicei in materiale cum ar fi plastic, lemn, cutii de carton, saci, cabluri etc. Un sobolan are o gaura de aproximativ 5 cm diametru cu marginile nefinisate, prezentand aschii sau alte imperfectiuni. Locurile sunt cam aceleasi ca si la soareci dar pot fi exstinse la colturi de perete, podele, mobila de perete etc

O caracteristica importanta a rozatoarelor de casa este ca ele in cautarea de hrana vor folosi mereu acelasi drum pana cand sursa este epuizata. Aflarea acestui drum este foarte importanta pentru amplasarea capcanelor sau a altor solutii. Rozatoarele isi formeaza un drum liniar de-a lungul peretilor, grinzilor, ramuri de copaci, cabluri electrice, tubulatura. Diferenta dintre soareci si sobolani este ca sobolanii merg le distante mult mai mari pentru a cauta hrana, soarecii fiind mai comozi si cautand doar in apropierea cuibului. Pentru a identifica aceste drumuri cei mai buni indicatori sunt urmele de fecale sau urmele de mizerie care pot aparea de-a lungul peretelui sau a oricarui reper pe care il are sobolanul in drumul sau catre sursa de hrana. Aceasta mizerie apare de exemplu datorita frecarii dintre sobolan si perete.

Daca locuinta sau spatiul este deja vizitat de rozatoare atunci trebuie sa trecem la treaba mai serioasa:

Pentru combaterea rozatoarelor este necesara o pregatire si cunoastere buna a spatiului dar si a modului de realizare a tratamentului. Cel mai important lucru este cunoasterea mediului inconjurator al animalului rozator:

– Unde au fost vazuti soarecii?
– Unde ar putea avea cuibul/ locuiesc?
– Unde sunt locurile lor de hranire?
– Unde este locul lor de apa?
– Unde sunt locurile de excremente?
– Unde se spala?
– Unde sunt traseele pe care alearga?

Dupa aceasta verificare exacta de fapte, trebuie decis asupra numarului de statii de intoxicare. O singura statie nu ajunge deobicei. In toate locurile importante (dupa marimea si gradul de atacare al obiectului) trebuie plasata o statie de intoxicare. Locurile raticidului trebuie sa fie direct pe caile de alegare si in fata gaurilor de soareci, pentru a crea o bariera intre cuiburi si locurile de hrana. La grad ridicat de atac se recomanda micsorarea distantei intre locurile de nada, pana la 5 m. A nu se aplica in loc deschis, e obligatorie folosirea statiilor de intoxicare.

sobolan nervos

sobolan nervos

 

Tratamentele de deratizare la exterior se fac sub forma de “bariera” si se realizeaza perimetral de jur imprejurul cladiriil/suprafetei. Aceasta se face prin amplasarea statiilor de intoxicare la distanta de 5 – 10 metri si incarcarea in interior a raticidului cerat si/sau pasta.
Statiile de intoxicare trebuie monitorizate pentru a observa gradul de infestare – la o saptamana dupa primul tratament iar dupa aceea, in functie de analiza primei vizite, lunar, trimetrial sau semetrial.
Recomandam 2 tipuri de raticid pentru a avea siguranta rezultatelor. Raticidele recomandate Ratimor Pasta sub forma de pasta, Racumin Paste prezentata ca pasta solida usor cerata, sub forma de pliculete de 10 grame/bucata si Ratimor Cerat sub forma de cuburi parafinate.
Statii de intoxicare recomandate pentru soareci dar care se pot folosi si la sobolani suntAlpha sau Ratatouille

Tratamentele de deratizare la interior: va recomandam sa le efectuati cu capcanele cu adeziv pe suport de cartonplastic sau lemn.
Alta varianta dar este valabila doar pentru soareci ar fi capcanele autoblocante – soarecele intra si ramane blocat in interior. Se foloseste pentru atractivitate raticid si/sau momeala alimentara (o varianta ce nu se mai gaseste in zona respectiva.)

Masuri de igiena si protectia muncii: In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.

Informatii si observatii foarte importante, bine de stiut despre rozatoare soareci :
– sunt transportatori de microbi,
– tratamentele preventive sunt indicate. Totusi, daca nu se fac este obligatorie interventia foarte rapida in cazul in care se observa un soarece/sobolan chiar si in trecere,
– ating maturitatea sexuala 1,5 – 3 luni si au pe­rioada de gestatie mica (16 – 24 de zile), realizeaza 2 – 8 gestatii pe an; fata câte 4 – 12 pui de fiecare data; traiesc circa 3 – 5 ani.
– o pereche de soareci pot da într-un an circa 800 – 1000 de descendenti.  

Soareci

Soareci

Evita soarecii si sobolanii, tratamente preventive impotriva rozatoarelor soareci .

Rozătoarele sunt capabile să transmită boli atât la om, cât şi la animale. Ele pot fi purtatori de virusi precum Salmonella şi pot transporta şi elimina un număr mare de germeni, în special prin excremente care pot fi un mijloc important de răspândire a bacteriilor şi persistenţă a infecţiei în cadrul fermelor. Deşi rozătoarele de câmp sunt rar purtătoare de Salmonella, principala lor implicare este de a menţine infecţia provenind de la un efectiv infectat.

Metodele de prevenire şi combatere a rozătoarelor au fost elaborate pe baza unor temeinice cercetări privind biologia, ecologia şi etologia rozătoarelor, proprietăţile chimice şi toxicologice ale rodenticidelor şi modul lor de aplicare. Rozătoarele dispun de o serie de însuşiri biologice, care le conferă o capacitate deosebită de adaptare la mediu. Un număr de factori influenţează instalarea populaţiei de rozătoare soareci şi nivelulinfestării. Rozătoarele soareci au nevoie de:

a) hrana
b) un mediu sigur
c) apa.

Deoarece tendinta rozatoarelor este de a gasi un spatiu cat mai sigur pentru reproducere, hrana si apa acestia sunt intr-o permanenta cautare. In cautarea lor acestia viziteaza orice canal sau spatiu ce le este permis. Daca reusiti sa pastrati spatiul lipsit de atractivitate si reducand si numarul cailor de acces veti avea sansele cele mai mici “sa fiti vizitati”.

Habitatul oferit de construcţiile tipice pentru adăpostirea păsărilor produce adesea condiţii optime pentru rozătoare soareci . Acesta oferă o temperatură constantă şi un mediu controlat , fără prădători şi încurajează în mare măsură activităţile nocturne ale şobolanilor şi şoarecilor . Rozătoarele au acces practic nelimitat la furaje care pot fi obţinute direct de la hrănitori, benzi transportoare sau rezervoare deschise şi ca rezultat al scurgerilor.Apa potabilă este, de asemenea, disponibilă în mod constant şi deşi cuiburile deşoareci nu necesită o sursă de umiditate pentru a supravieţui, ei vor exploata aceste facilităţi, în special în perioada de reproducere . Cavităţile din pereţi, din straturile de izolaţie, spaţiile din acoperiş şi golurile create între etaje şi alte secţiuni din structura adăpostului vor oferi, în general, un mediu sigur. Şobolanii vor ocupa, de asemenea, de multe ori locaţii în aer liber, în adăposturile învecinate şi în alte structuri, înainte de a trece în ferme. Acestea includ depozitele de gunoi, depozitele de materiale, şanţurile sau gardurile vii.Excrementele din gropi şi din alte zone, asigură un aşternut pentru şoareci i şi şobolanii care îşi vor face vizuini şi vor trăi în cadrul acestor acumulări. O acumulare a deşeurilor în alte părţi ale structurii, cum ar fi grinzi, tocuri şi piloni oferă, de asemenea,un habitat optim. Prezenţa de pene şi dejecţii / aşternut furnizează materiale ideale pentru crearea de cuiburi.

 

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It