Gandaci de bucatarie | Cum scap de Gandaci de Bucatarie|Dezinsectie| Prevenire

 Gandaci de bucatarie | Dezinsectie | Prevenire

Contact : 0729.936.994

 

Gandaci de bucatarie    Se incapataneaza sa ne ocupe spatiul personal. Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. Scoti bluza preferata din dulap, dar dupa ea vezi ceva miscand. Este el, gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti … Cum scapam de acesti vizitatori inopinati?

Exterminare Gandaci de bucatarie cu solutii profesionale

insecticide gandaci de bucatarie

insecticide gandaci de bucatarie

Aparaura necesara tratamentelor combaterii gandacilor

Aparaura necesara tratamentelor combaterii gandacilor

Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu regent Luati-va gandul! Este interzis de ceva timp de Uniunea Europeana si daca nu cunoasteti pe cineva care isi permite sa va dea din stocul propriu, atunci la farmaciile veterinare nu il veti mai gasi. Daca totusi il mai gasiti acesta ar trebui sa fie expirat deoparece majoritatea insecticidelor lichide au un termen de valabilitate de 2 – 3 ani, iar regentul a fost interzis de mai bine de 5 ani. Aveti grija sa nu cumparati produse cu denumiri similare.

Gandaci de bucatarie

Gandaci de bucatarie

Inainte de tratament: Pentru inceput este foarte important sa identificati daca aveti cuiburi de gandaci in casa sau cei pe care ii aveti sunt doar in vizita de la vecini. De obicei gandacii isi fac cuiburi in locurile cu umiditate mai mare, in locurile izolate unde sa nu fie deranjati de nimeni si cu un grad de luminozitate redusa. Acest lucru il puteti face printr-o inspectie mai amanutita a spatiului care trebui tratat, pentru a gasi eventualele cuiburi existente (locuri in care sunt adunati mai multi gandaci, si se gasesc oua – bobite mici de culoare neagra).
1. Tratamentul cu Capcane cu adeziv pe baza de feromoni si atractanti alimentari:
Acest tratament se recomanda in cazul in care nu aveti cuiburi cu gandaci la dumneavoastra in spatiu, ci vin doar de la vecini sau din alte locuri in cautare de hrana. Capcanele cu adeziv ii atrag, iar acestia raman lipiti pe placa adeziva. Sunt foarte eficiente in cazul in care aveti probleme cu gandacii de canalizare, care nu isi fac cuiburi in casa, ci vin de la subsolul blocului sau de la gurile de canalizare.  In acest caz se plaseaza capcanele cat mai aproape de locurile prin care pot sa intre la dumneavoastra in spatiu.

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

2. Tratamentul cu gel insecticid pentru Gandaci de bucatarie

Gandaci de bucatarie

Gandaci de bucatarie

Gandaci de bucatarie insecticid gel

Gandaci de bucatarie insecticid gel

Gelul insecticid pentru Gandaci de bucatarie se foloseste acolo unde gradul de infestare este mediu sau suplimentar tratamentul prin pulverizare in caz de infestare masiva. Acesta atrage gandacii la consum, iar printr-un efect in cascada distruge si cuiburile formate. Gandaci de bucatarie vii, prin natura lor ii mananca pe cei morti, iar daca un daunator a consumat din gelul insecticid si a murit in cuib va afecta mai multi gandaci datorita acestui efect cascada. Avantajul acestui insecticid este ca se aplica foarte usor, nu miroase, nu este toxic pentru oameni si are remanta de pana la 4 luni. De asemenea foarte eficient in cazul gandacilor de canalizare, prin aplicare in zonele prin care pot patrunde daunatorii in casa, dar si impotriva gandacilor de bucatarie in cazul in care nu doriti sa faceti un tratament care sa necesite pregatirea spatiului inainte de aplicare (EX: strangerea tuturor obiectelor din spatiul care trebuie tratat).

Metode de aplicare: Se aplica direct din seringa in care este ambalat fara a mai fi dizolvat in apa sau in alti solventi, prin picaturi mici de marimea unui bob de orez, la distante de 1-2 metri distanta intre ele.

Foarte eficient in cazul infestarilor cu gandaci de bucatarie in apartamente , acolo unde nu este gradul de infeestare foarte mare. Se aplica cu precadere in bucatarie si baie, deoarece de acolo porneste orice infestare cu gandaci, prin locurile in care tineti gunoiul, pe langa tevile de apa care intra in locuinta, in spatele electrocasnicelor, in interiorul dulapurilor pe la balamale sau in colturi, in spatele mobilierului, etc.
Insecticidul gel este foarte bun impotiva gandacilor in cazurile in care spatiul tratat nu permite intervenirea printru-un tratament prin pulverizare (ex: zone de birouri cu calculatoare, servere sau alte tipuri de aparatura). Va recomandam gelul insecticid MaxForce IC, produs Bayer.

3. Tratamentul prin pulverizare cu insecticide ce se dizolva in apa pentru Gandaci de bucatarie
Tratamentele prin pulverizare se fac de obicei la spatiile cu un grad mare de infestare cu pompe de joasa presiune specifice actiunilor de DDD sau cu un pulverizator mic (clasicul pulverizator de geamuri) in cazul in care doriti sa il aplicati dumneavoastra si nu dispuneti de o pompa profesionala. Aceste insecticide se dizolva in apa in concentratii cuprinse intre 1 – 5 %. Aplicarea se face rezidual prin locurile in care se afla gandacii, prin pulverizare directa.

Insecticidele pentru pulverizare se pot grupa in doua categorii: de remanenta care omoara daunatorii pe perioade mai indelungate de timp (5-10 saptamani) sau de soc, doar efect imediat (pana la o saptamana)De obicei insecticidele de remanenta se folosesc cu precadere la interior acolo unde sa nu fie spalate de ploaie sau de roua, si au un miros destul de slabiar insecticidele de soc au un miros puternic care sa irite gandacii pentru a-i scoate din ascunzisuri cu scopul de a intra in contact su substanta pulverizata pe suprafete. Pentru gandaci se trateaza spatiile pe la colturile incaperii, prin spatele obiectelor aflate in incapere (dupa dulapuri sau orice tip de mobilier), pe pereti, pe la tocurile usilor si a geamurilor si prin locurile prin care ii vedeti.
Daca infestarea este masiva cu Gandaci de bucatarie, adica gandacii sunt de mai multe generatii se recomanda repetarea tratamentului la 7- 14 zile, sau realizarea unui tratament suplimentar cu gel insecticid.

Se recomanda ca dupa aplicarea insecticidului pentru Gandacii de bucatarie sa parasiti spatiul tratat aproximativ de 2-3 ore, timp in care puteti sa lasati geamurile deschise pentru a se aerisi. De asemenea se recomanda ca in cazul tratamentului prin pulverizare sa va protejati cu o masca (fie de unica folosinta, fie de gaze) si manusi pentru protectie.

In cazuri speciale, unde gandacii au apucat sa isi faca cuiburi prin locuri in care nu aveti acces ( EX: in spatele gresie, in spatelor plintelor din lemn, etc. ) trebuieca pe langa pulverizare sa se intervina si cu un tratament ULV sau prin termonebulizare. Aceste tratamente se fac cu aparate speciale domenilui DDD care creeaza o particula foarte fina de insecticid (un nor de ceata insecticida) care sa patrunda prin toate crapaturile. Daca nu doriti sa chemati un specialist puteti sa inlocuiti aceste tratamente din urma cu doze aerosol, care au aproximativ acelasi efect.

Preventiv, recomandam pastrarea curateniei pentru evitarea infestarii cu Gandaci de bucatarie.

Exterminarea gandacilor de apartament Gandaci de bucatarie poate fi o operatiune ale carei rezultate te poate descuraja rapid, mai ales daca gradul de infestare este unul ridicat. Pe piata exista o multitudine de produse destinate combaterii gandacilor, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui si din aceasta cauza am realizat acest ghid pentru cei care doresc sa-si faca singuri o lucrare de dezinsectie.
Aici veti gasi exemple de locuri unde puteti amplasa capcane adezive, gel insecticid, insecticid lichid sau praf.
Daca gradul de infestare este scazut, atunci puteti trata doar bucataria si baia si eventual sa pulverizati o cantitate mica de insecticid lichid in celelalte camere.
Un alt lucru foarte important este aplicarea gelului insecticid, adica mici puncte de marimea unui bob de orez sunt suficiente pentru orice tip de gandac, acest gel avand un eficacitate in cascada, raspandindu-se de la un gandac la intreaga colonie

Tratamente dezinsectie Gandaci de bucatarie:

Gandaci de bucatarie Locuri in care se pot ascunde

Gandaci de bucatarie Locuri in care se pot ascunde

Unde se monteaza capcane adezive pentru Gandaci de bucatarie:
– Frigider: Intre frigider si alte electrocasnice
– Chiuveta: Dealungul coloanei de apa acolo unde scurgerea intra in perete
– Dulapuri: Montate intr-un colt, de preferat in partea de sus a acestuia
– Electrocasnice: In spatele cuptorului cu microunde, prajitorului de paine, filtrului de cafea etc.
– Podea: Sub aragaz sau sub masina de spalat vase

Unde se aplica gel insecticid pentru Gandaci de bucatarie:
– Dulapuri: in interior pe marginea dulapului sau la imbinarea cu peretele
– Masa: Sub masa acolo unde este montata chiuveta
– Hota: In coltul din spatele hotei

 

Tratamente dezinsectie in baie pentru Gandaci de bucatarie:

Gandaci de bucatarie Locuri in care se pot ascunde

Gandaci de bucatarie Locuri in care se pot ascunde

Unde se monteaza capcane adezive: pentru Gandaci de bucatarie

– Toaleta: In spatele rezervorului de apa
– Dulapior: Undeva intr-un colt in partea de sus a dulapului
– Chiuveta: Dealungul coloanei de apa acolo unde scurgerea intra in perete

Unde se aplica gel insecticid: pentru Gandaci de bucatarie
– Chiuveta: In interiorul orificului de refulare
– Suprafete cu risc de condens: Orice suprafata pe care se face condens adica dulapuri, cortine
de dus, oglinda etc.

 

Tratamente dezinsectie in dormitor impotriva Gandaci de bucatarie:

dezinsectie dormitor

Unde se monteaza capcane adezive pentru Gandaci de bucatarie:
– Dulapuri: in orice colt situat in partea de sus a dulapului
– Electronice: asezate in spate la televizor, boxe audio, monitor, acvariu, ceas de perete, comutatoare electrice, etc.
– Dulap de haine: In partea de sus de-a lungul imbinarilor

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It