Tantari | Scapa de tantari | Deratizari | Dezinsectii | Dezinfectii 0729.936.994

Scapa de tantari | Cum scap de Tantari | Dezinsectie Tantari | Combatem Tantarii

Contact : 0729.936.994

 

insecticide tantari

insecticide tantari

Scapa de tantari

Scapa de tantari

Tantari  Inainte de a va apuca de treaba sunt cateva observatii pe care trebuie sa le stiti de tantari pentru a avea certitudinea ca rezultatele tratamentului vor fie optime. Prevenirea sau reducerea gradului de infestare: Pentru a reduce sau preveni riscul infestarii, fara tratament chimic, trebuie gasita si oprita sursa inmultirii tantarilor, adica eliminarea zonelor cu apa statuta (fantani neacoperite, puturi, balti, apa statuta sub diferite forme).

Recomandam curatarea zonei pe o suprafata cat mai mare, eliminarea pe cat posibil a vegetatiei ce pastreaza umbra si umiditate sau a altor obiecte ce ar putea incuraja inmultirea tantarilor:

prevenire tantaricum sa previi tantariilocuri cu tantari

Dupa ce ati terminat de pregatit zona pentru tratament puteti incepe treaba. Ar fi bine sa verificati prognoza meteo si pe cat posibil 3 – 4 zile dupa aceea sa nu ploua. In acest fel sansele sa obtineti un rezultat optim se maresc.

Alegerea insecticidului pentru tratament se face in functie de suprafata pe care doriti sa o protejati si in functie de echipamentul pe care il detineti. Cateva idei care sa va ajute:

• Ambalajele de 1 litru se utilizeaza in general pentru suprafete de peste 1000 mp sau pentru mai multe tratamente, pe suprafete mai mici.
• Solutiile dizolvate in apa isi pierd din proprietati. Trebuie sa dizolvati doar cat folositi
• Un insecticid ambalat la plic de 20 grame poate acoperi o suprafata de 200 mp
• Tratamentele suprafetelor se fac prin aplicarea reziduala a insecticidelor cu remanenta cat mai indelungata
• Razele soarelui, roua, praful, umiditatea, ploaia distrug substanta activa si insecticidul isi pierde din proprietati. Utilizati substantele in locuri cat mai bine izolate si umbrite.

 Pentru ca rezultatele tratamentelor impotriva tantarilor sa fie optime, fie ca e vorba de zona cu vegetatie, terase, curti, gradini sau spatii comune, va recomandam ca operatiunile sa le realizati cu insecticidele prezentate mai sus.

• Tantarii se deplaseaza pe distante mari si pot atinge zone fara acces la apa, alegand sa se ascunda in vegetatie bogata (tufisuri, copaci poduri de case, zone umede de pe langa case). Din acest motiv tratamentele se vor aplica pe o suprafata mai mare decat cea care se doreste a fi protejata.
• Tratamentele trebuie facute cu rabdare si repetitiv, frecventa fiind de 2 ori in prima saptamana iar apoi lunar sau poate chiar mai rar. La prima aplicare de insectid facuta potrivit, toate insectele mature sau o foarte mare parte din ele vor muri, ramanand totusi cele in stadiu de ou sau larva. Daca se completeaza tratamentul cu un larvicid, rezultatul imediat va fi mult mai bun.

Dezinsectia impotriva tantarilor noi recomandam sa se faca prin pulverizarea cu atomizorul sau cu pompa de joasa presiune asupra vegetatiei iar apoi imediat sa se completeaza cu tratamentul prin termonebulizare. Aici puteti vedea detalii despre cum functioneaza cel de-al doilea

Termonebulizarea insecticidelor ajuta foarte mult la penetrarea vegetatiei si obtinrea unui efect de soc foarte puternic. Totusi nu recomandam doar utilizarea cetei calde in tratamentele impotriva tantarilor ci doar completarea celor clasice cu acest procedeu.

Pentru tratamentele prin pulverizare:
  • Rezidual, adica pe suprafete (ziduri, stalpi, corpuri de iluminta) dar si pe vegetatie K-othrine SC25 si K-othrine WG250
  • Pe vegetatie Aqua K-othrine EW20 si K-othrine EC25 (miros foarte puternic, strict pentru uz profesional)

Stropirea se va face incepand cu zona interioara casei (ziduri, tavane, podele) si apoi se va continua cu spatiile de langa casa (pridvor, sub acoperis, sub streasina casei , la colturile ferestrei, vizand-se zonele umbroase). In spatiul curtii se va stropii vegetatia, trunchiurile copacilor, arbustii, boschetii de la radacina in sus, vizandu-se partea inferioara s frunzelor, loc unde deobicei se ascund tantarii.
Zona lacurilor si a baltilor se va trata cu substanta de jur imprejur vegetatia de la margine, asta doar in cazul in care lacul nu este populat cu peste. In cazul in care totusi exista peste, puteti scapa de tantari mentinand suprafata lacului curata.

Completarea dezinsectiei prin pulverizare cu insecticid se poate face si prin utilizarea larvicidelor. Larvicidele sunt insecticide care vizeaza in mod specific impotriva stadiul larvar viata a unei insecte. Larvicidele pot avea actiunea prin contact, prin ingestie ingestie, sau functioneaza ca regulatori ce impiedica  cresterea, sau agenti de control biologic.

Larvicidele sunt utilizate in tratamente ce combat ouale si larvele impotriva carora se face dezinsectia, actiune ce nu permite formarea tesuturilor protective exterioare in timpul evolutiei larvelor, blocand completa dezvoltare a acestora si cauzand implicit moartea lor.

 

oua de tantari

oua de tantari

larva de tantari

larva de tantari

 

 

 

 

 

 

aparatura combatere zburatoare tantari

aparatura combatere zburatoare tantari

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

Despre tantari

 

tantari pictograma

tantari pictograma

Aspect: lungimea corpului este de 3, 5 – 5mm; corpul are o constituţie fragilă şi o culoare gri maronie; toracele este prevăzut cu dungi longitudinale fine; abdomenul (partea posterioară) are trei linii transversale deschise la culoare; în torace sunt inserate trei perechi de picioare subţiri şi de asemenea o pereche de aripi înguste şi lungi; aripile posterioare nu sunt concepute pentru zborul propriu-zis, ci servesc la stabilizarea acestuia, de aceea au dimensiuni reduse (tipic pentru diptere); picioarele sunt acoperite de peri fini; masculii prezintă nişte antene lungi, acoperite de peri aspri; masculii mai au şi două apendice lungi, acoperite la rândul lor cu ţepi fini; trompa masculilor nu este făcută pentru a înţepa; femelele au antene mai scurte şi acoperite totodată de peri aspri; de asemenea cele două apendice sunt mai mici comparativ cu ale masculilor; între acestea este inserată o trompă folosită la înţepat; spre deosebire de alte specii de ţânţari, corpul speciei Culex pipiens este relativ drept până la bază; în repaus, picioarele posterioare sunt întinse şi îndreptate în sus; larvele au un cap bine delimitat de restul trupului, pe care sunt poziţionate doua antene scurte; corpul larvelor are un torace lat; partea posterioară a trupului, care este segmentată, se îngustează uşor către spate; corpul larvelor este acoperit pe părţile laterale de zone cu peri aspri şi lungi;la capătul părţii posterioare se află un orificiu tubular, lung, pentru respirat.

Biologie: După ce se hrăneşte cu sânge o perioadă, femela ţânţar depune 150 -300 de ouă înfăşurate într-un înveliş special, lipicios, pe suprafaţa apei din locurile cu apă stătătoare, de exemplu apa din putinile pentru apa de ploaie, streşinile şi jgheaburile acoperişurilor, băltoacele, mocirlele şi iazurile etc. Evoluţia embrionară şi larvară se desfăşoară exclusiv în apă. Larvele ajung la suprafaţa apei prin orificiile tubulare, pe care le au inserate în partea posterioară a abdomenului. Prin intermediul acestor orificii ele respiră aer ca printr-un tub de scufundare. Pupele ţânţarilor, care sunt relativ active, stau de asemenea agăţate la suprafaţa apei prin orificiile de respirat, ce sunt poziţionate pe toracele lor şi care le permit să respire sub apă. Larvele se transformă în pupe după 2-3 săptămâni, în apă. Stadiul de pupă durează numai câteva zile. Ţânţarii adulţi eclozează la suprafaţa apei şi încep imediat să zboare. În condiţii favorabile, specia tinde către înmulţire în masă, populaţia lor cuprinzând un număr deosebit de mare de indivizi.

Răspândire: ţânţarii sunt răspândiţi în toată lumea.

Dăunător: Intră în categoria agenţilor supărători şi a dăunătorilor pentru igienă. Ţânţarii nu provoacă pagube alimentelor sau materialelor, dar devin foarte supărători datorită zgomotului pe care îl fac în timpul zborului. Femelele se hrănesc cu sânge odată la 2 -3 zile, înţepăturile având efecte neplăcute. Urmările înţepăturii depind de intensitatea reacţiei alergice a fiecărei persoane. În general apar imediat eriteme şi urticariie. In decursul a încă 24 de ore apar pustiile roşii, care se vindecă în câteva zile. În general, în Europa nu reprezintă o problemă transmiterea de către ţânţari a agenţilor patogeni (de boli), precum viruşi, bacterii, protiste etc. În zonele tropicale, însă, specia acţionează şi ca transmiţător al unor agenţi patogeni, cum ar fi viermi, (filariae) şi arboviruşi.

Alte specii: în Europa există alte patru clase de ţânţari, ce cuprind în total 44 de specii de ţânţari: Aedes sp., Culiseta sp., Anopheles sp. şi Mansonia sp.

Ţânţarii din familia Anopheles sunt cunoscuţi drept purtători ai microbilor de malarie (plasmodii). Datorită încălzirii globale a climei, este de aşteptat ca aceştia să se răspândească tot mai mult spre nord.

Tantarii, aceste insecte care sunt considerate o mare problema la nivel global, traind din suptul sangelui oricarei vietati care misca in jurul lor, inclusiv oamenii. Sunt multe lucruri interesante pe care poate nu le stiti despre tantari si voi incerca sa le prezint in acest articol.

1.Tantarii sunt cele mai periculoase animale de pe Pamant deoarece sunt asociati cu cele mai multe cazuri de decese la om. Ei pot transporta tot felul de boli cum ar fi malaria, febra galbena etc.

2.Numai femelele inteapa, masculii se hranesc cu nectar de flori. Scopul pentru care femelele se hranesc cu sange este pentru a face rost de proteine pentru a depune ouale. Atunci cand nu sunt in perioada de reproducere si femelele sunt bucuroase sa manance doar nectar

3.Unii tantari nu inteapa oamenii si prefera sa intepe alte animale sau pasari, diferite specii de tantari cu diferite diete alimentare.

4.Tantarii zboara cu o viteza intre 1.5 si 2.5 km/ora ceea ce poate pare mult, dar defapt daca ar fi o cursa intre toate insectele zburatoare tantarii cu siguranta s-ar clasa undeva in ultimele pozitii

5.Aripile tantarului au intre 300 si 600 de batai pe secunda ceea ce explica bazaitul pe care il face tantarul chiar inainte sa te intepe.

6.Atunci cand se imperecheaza tantarii isi sincronizeza bataile aripilor ceea ce nu este usor la sutele de batai pe secunda pe care le are, si bazaitul pe care il fac suna ca si cand ar zbura un singur tantar.

7.Tantarii isi cauta un loc propice de locuit si la peste 100 de km de locul unde s-au nascut. Tantarii se nasc in medii cu umiditate foarte ridicata cum ar fi rauri, mlastini, lacuri etc, insa pentru a cauta o zona propice cu surse de abundente de nectar si sange, sunt dispusi sa calatoreasca peste 100 de km.

8.Toti tantarii au nevoie de apa pentru a se inmultii. E nevoie doar de cativa stropi de apa pentru ca tantarii sa-si poata depune ouale. Din aceasta cauza este indicat sa incerci sa minimizezi pe cat posibil cantitatea de apa din jurul casei tale cum ar fi scurgeri care picura, aer conditionat, sau orice loc unde se poate strange apa mai multe zile

9.Un tantar traieste intre 5 si 6 luni. Cu toate ca tendinta este sa traiasca mai putin, mai ales atunci cand reusesc sa intre in locuintele noastre, in conditii optime tantarul poate trai pana la jumatate de an.

10.Tantarii pot detecta dioxidul de carbon de la 25 de metrii distanta.Dioxidul de carbon pe care oamenii sau animalele il produc este elementul cheie pe care tantarii il cauta atunci cand sunt infometati. Dupa urmele de dioxid de carbon din aer tantarii isi detecteaza victimele zburand peste tot pe unde este o cantitate seminificativa.

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It