Archives

Virusul Zika in Europa

virusul zika in europa

Virusul Zika in Europa

Virusul Zika in Europa
virusul zika in europa

virusul zika in europa

Veştile referitoare la virusul Zika, o boală care se transmite oamenilor prin înţepătură de ţânţar, descoperit în EUROPA, se răspândesc rapid şi atrag atenţia presei la nivel mondial, întrucât au fost confirmate cazuri la om în unele state, printre care se numără Marea Britanie, Italia, Franta, Norvegia, Spania si Portugalia În plus faţă de boala asociată virusului, a fost manifestată îngrijorarea cu privire la potenţialul efect pe care l-ar putea avea virusul în cazul femeilor însărcinate, întrucât există probe care îl leagă pe acesta de microcefalie, o malformaţie congenitală asociată cu dezvoltarea incompletă a creierului la făt.
 
Centrele pentru controlul şi prevenirea maladiilor din SUA (CDC) au emis alerte de călătorie pentru persoanele care se deplasează în 28 de ţări şi teritorii (din cele două Americi și EUROPA) în care transmiterea virusului Zika este activă. CDC şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au apărut în forţă să promoveze atenţia publică în legătură cu această chestiune.
Virusul Zika in Europa
Clarificăm că, în calitate de membri ai industriei controlului vectorilor, NU suntem experţi în discuţiile despre virus şi nu putem specula potenţialul de răspândire al acestuia. Totuşi, SUNTEM experţi în ţânţari şi în controlul eficient al acestora şi putem ajuta prin formarea publicului cu privire la evitarea contactului cu ţânţarii, atât în timpul călătoriilor, cât şi acasă şi la eliminarea habitatelor în care se dezvoltă ţânţarii şi la reducerea populaţiilor de ţânţari, prin intermediul unor profesioniști în controlul vectorilor de aici, din România.
 
Ţânţarii sunt deseori consideraţi animalele cele mai periculoase din lume, iar speciile de ţânţari care transmit virusul Zika sunt aceleaşi care transmit şi hikungunya şi dengue. Rugăm autoritățile din Romțnia să acorde o atenţie deosebită acestei probleme şi să afle mai multe informaţii legate de modul în care cetățenii se pot proteja împotriva contactului cu ţânţarii şi în care se pot reduce populaţiile de ţânţari prin eliminarea surselor de apa stagnantă din jurul curţilor şi din comunităţi.
Virusul Zika in Europa
Cum se transmite virusul Zika?
Virusul Zika se răspândeşte prin înţepătura unui ţânţar infectat din specia Aedes, aceeaşi specie care transmite febra dengue şi chikungunya. Ţânţarii Aedes aegypti sunt principalii purtători, însă virusul poate fi transmis şi de ţânţarul din specia Aedes albopictus, cunoscut şi ca ţânţarul-tigru asiatic.
 
Unde se găseşte virusul Zika?
Pandemia aflată în dezvoltare este prezentă pentru moment în America de Sud şi Centrală, dar și în EUROPA. A se vedea Alertele de călătorie emise de OMS pentru 28 de țări, pentru mai multe informaţii referitoare la zonele de risc. Au fost raportate cazuri ale virusului Zika şi în Marea Britanie, Norvegia, Italia şi alte state, însă toate persoanele au contactat maladia în urma deplasării în state în care virusul Zika este endemic.
Virusul Zika in Europa
Care sunt şansele unei epidemii în România?
Întrucât nu putem specula cu privire la virus şi potenţialul de răspândire al acestuia, este mai bine să fim pregătiţi şi vigilenţi în controlul ţânţarilor, prin protejarea personală împotriva contactului cu ţânţarii şi eliminarea habitatelor acestora, în cazul în care vor apărea situaţii de transmitere locală aici, în România. Până în acest moment, toate cazurile raportate au fost urmări ale deplasărilor în străinătate.

 

Larve tantari

Larve tantari

https://youtu.be/NflPVozanPM
Cum putem preveni apariţia ţânţarilor?
 
  • Majoritatea regiunilor trebuie să pună în aplicare un program de înlăturare a ţânţarilor, pentru a minimiza populaţiile locale şi pentru a proteja sănătatea publică. Aceste programe implică, de regulă, capturarea ţânţarilor din anumite zone şi testarea lor în legătură cu patogenii cunoscuţi. Astfel se monitorizează răspândirea maladiilor şi se avertizează publicul în legătură cu riscurile din zona respectivă. Programele regionale pot include, de asemenea, şi planuri de dezinsecţie periodică, pentru eliminarea ţânţarilor adulţi.
  • Înlăturaţi apa stagnantă din jurul casei, precum ghivecele de flori, dolinele, piscinele pentru copii, acoperişurile de grătare şi alte obiecte în care se colectează apa. Ţânţarii îşi depun ouăle în apă, în care se dezvoltă larvele, şi este necesar numai 1 cm de apă pentru a creşte.
  • Protejaţi toate ferestrele şi uşile. Reparaţi şi cea mai mică fisură sau deschidere.
  • Reduceţi activitatea în exterior între amurg şi zori, atunci când majoritatea ţânţarilor sunt foarte activi.
  • În cazul în care petreceţi mult timp în exterior în momentele de plină activitate a ţânţarilor, sau dacă rămâneţi în exterior pentru perioade îndelungate, purtaţi pantaloni şi mâneci lungi şi utilizaţi un repelent pentru insecte cu DEET, picaridin sau ulei de lămâie/eucalipt.
  • Este foarte important să folosiţi repelenţi eficienţi şi îmbrăcăminte de protecţie dacă vă deplasaţi în afara României. Bolile transmise de ţânţari care pot fi rare în România, sunt comune în multe ţări străine.

Deratizare Dezinsectie Dezinfectie contact 0729.936.994

controluldaunatorilor.ro recomanda:

poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It

17 Mar 2016

Cum scap de purici

Cum scap de purici

Cum scap de purici

Cum scap de purici

Cum scap de purici :    dezinsectie purici  La Asociatiile de Proprietari sau in casele cu subsoluri prin care se plimba pisici exista o grija in plus. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei. Eventualii lesuri de soareci, sobolani (poate accidental pisici sau caini), materialele

textile trebuie neaparat eliminate, deoarece aceastea functionează ca factori de raspandire a acestor insecte daunatoare. Lesurile sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.

Daca n-ati reusit sa preveniti infestarea cu purici va propunem cateva moduri de a scapa de ei. Dar, inainte de a face tratamentul de dezinsectie purici este OBLIGORIU sa se curate zona – orice material textil, cadavru de animal, gunoi trebuie aruncat si eventual pulverizat cu insecticid. Eliminati astfel creearea de noi focare in zona de gunoi. Neefectuarea acestui tratament duce la obtinerea unor rezultate nefavorabile si infestarea din nou cu aceasta insecta. Motivul este foarte simplu, puricii isi depun ouale si se ascund in aceste materiale.

In lupta impotriva puricilor un produse  foarte popular folosit de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor este Neostomosan

Cum scap de purici : insecticide

Cum scap de purici : insecticide

Un alt produs extrem de eficient este in combaterea puricilor este insecticidul Solfac EW 50, produs de Bayer. Pentru tratarea incintelor se va utiliza o dilutie de lucru de 40 – 60 ml de insecticid in 5 litri, substanta ce va fi aplicata pe toate suprafetele. De asemenea se recomanda tratarea imprejurimilor, mai ales daca aveti animale de companie. Incercati sa vedeti locurile in care se relaxeaza animalele de companie (cosuletul in care doarme, covoarele pe care se tolaneste, tufisurile sub care se relaxeaza etc.) si executati un tratament riguros si in acele zone.

Cum scap de purici   :

Daca faceti tratament in locuinta hainele si alte materiale textile precum perdelele, asternuturile trebuie puse in saci inainte de tratament, apoi fierte (spalate) la temperaturi ridicate de 50 – 60 grade. La uscat sa le puneti in alta parte unde sa nu s-au observat urme de purici. Dupa ce aerisiti camera / camerele unde ati facut tratamentul aspirati toate suprafetele (insistand foarte mult la imbinari), paturile, covoarele si toate materialele textile care nu au putut si spalate.

Timp de 1 saptamana tineti sub analiza rezultatele si luati in seama orice semn ca marcheaza existenta puricilor. Se va repeta tratamentul prin pulverizare inca o data pe toate suprafetele cu insecticid si va fi urmat din nou de un tratament cu aspiratorul si de fierbere. Aruncati punga aspiratorului dupa fiecare tratament. Toate insectele care erau in stadiul de ou la primul tratament si au eclozat au murit acum. Aspiratul este pentru ouale de insecta pe care insecticidul nu le omoara si ajuta la reducerea gradului de infestare.

Tratamentele vor fi repetate dupa 7 -12zile de la prima aplicare pentru a fi siguri ca nu scapa nici un puric. Se va trata toata suprafata infestata iar apoi, asternuturile, hainele, covoarele si alte materiale textile vor fi spalate.

Cum scap de purici aparatura dezinsectie purici in functie de locatie

Cum scap de purici aparatura dezinsectie purici in functie de locatie

Se recomanda aplicarea tratamentelor cu atomizoare, pulverizatoare puternice in asa fel incat particolele de insecticid aruncat sa ajunga si in ascunzisurile insectelor.

In cazul oamenilor sunt suficiente masurile normale de igiena. Intepaturile de pe piele pot fi tratate cu antihistaminice.

Cum scap de purici   :

Dezinsectie purici cu insecticide la exterior sau in adaposturi de animale:

Pentru tratamentele de dezinsectie la exterior impotriva puricilor trebuie analizate cateva aspecte: sursa infestarii, locul unde ar putea sa se ascunda si unde isi depuna ouale si de dezvolta. Daca a fost depistata cauza infestarii aceasta trebuie inlaturata – daca spre exemplu un animal este purtator acesta trebuie imbaiat cu solutii speciale veterinare precum Neostomosan.

Eliberati spatiul ce se doreste a fi tratat, nu lasati animalele in timpul tratamentului si nici imediat dupa.

FOARTE IMPORTANT – Se curata (de preferat arunca) orice materiale unde ar putea sa se ascunda puricii sau sa depuna oua , fie ca e vorba de curte sau adaposturi de animale inainte ca dezinsectie purici sa fie efectuat. Se pulverizeaza insecticidul pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. Dupa terminarea pulverizarii se ventileaza bine incaperile sau se lasa in repaus zona cel putin 30 – 60 minute in functie de puterea curentiilor de aer INAINTE DE A ADUCE ANIMALELE INAPOI IN ADAPOSTURI.

In paralel cu tratamentul spatiilor este OBLIGATORIE imbaierea animalelor. Daca acest al doilea tip de tratament nu se realizeaza eficienta dezinsectiei nu va fi multumitoare. Puricii vor “sari” de pe gazde pe spatiu si se vor inmulti inapoi indiferent de cate dezinsectii veti face.

Cum scap de purici   :

Combaterea puricilor la animalele de companie:

Nici unul din cele 3 produse nu se pot aplica direct pe animale! Pentru imbaiarea lor trebuie sa achizitionati solutii speciale, veterinare precum  Neostomosan si ulterior aplicat insecticidul Advantix.

17 Mar 2016

Cum scap de capuse

Cum scap de capuse / Insecticide / Tratamente recomandate /

Cum scap de capuse

Pentru inceput trebuie sa stim ca aceste insecte hematofage parazite supravietuiesc 2-3 ani iar pe perioada rece nu sunt active.Căpușele sau ixodidele sunt un ordin de acarieni ectoparaziți ai reptilelor, păsărilor și mamiferelor, cu mod de hrănire obligatoriu hematofag și intermitent, și cu o importanță deosebită din punct de vedere medical și veterinar. Înțepătura căpușelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmițând tifosul, boala Lyme, febra recurentă etc. Ordinul ixodidelor cuprinde 896 de specii clasificate în trei familii.

La noi in tara au fost identificate 27 specii de căpușe ixodes ricinus fiind cea mai frecventă specie.

La noi in tara bolile transmise prin căpușe au fost documentate încă de la sfârșitul secolului al 19-lea. Au fost raportate  cazuri de infecție la om cu virusul encefalitei de căpușă, virusul febrei hemoragice de Crimeea-Congo, Francisella tularensis (Tularemia), Rickettsia conorii (Febra butunoasă), Coxiella burnetti (Febră Q), Borrelia burgdorferi (Borrelioza Lyme). Unii dintre acești patogeni au fost identificate și la căpușe: Borrelia burgdorferi și Francisella tularensis.

La om au fost identificate 4 specii de căpușe: Ixodes ricinus (cea mai frecventă), Dermacentor marginatus, Hyalomma marginatum și Rhipicephalus sanguineus.

cum scap de capuse Ixodes ricinus

cum scap de capuse Ixodes ricinus

Cum scap de capuse Dermacentor marginatus

Cum scap de capuse Dermacentor marginatus

Cum scap de capuse Hyalomma marginatum

Cum scap de capuse Hyalomma marginatum

Cum scap de capuse Rhipicephalus sanguineus

Cum scap de capuse Rhipicephalus sanguineus

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum scap de capuse  |  capusa sub microscop

Cum scap de capuse | capusa sub microscop

Printre dușmanii naturali ai căpușelor se numără:

iernile extrem de reci (cu temperaturi sub −20 °C); unele specii de fungi (cum ar fi Metarhizium anisopliae); anumite nematode (viermi cilindrici), care pot afecta fatal căpușele;

păsări care se hrănesc cu insecte. Bibilica poate consuma cantități uriașe de căpușe, doar două păsări putând curăța un teren de aproximativ 8000 m² în decursul unui an

anumite viespi parazite mici, ca de exemplu viespile din suprafamilia Ichneumonoidea. Aceste viespi își depun ouăle în corpul căpușelor, iar larvele își consumă gazda dinspre interior, omorând-o.

1. Vegetatia, nu trebuie sa fie mai inalta de câtiva centimetri
2. Aplicarea insecticidului dupa dilutia recomandata de producator trebuie sa fie facuta cu pompa de joasa presiune, cu un pulverizator U.L.V.(ultra low volume) sau cu atomizorul , aparatura specifica activitatii de DDD;
3.Indiferent de aparatura folosita trebuie sa folositi echipament de protectie , recomandat costum polipropilena , masca semi + ochelari cat mai ermetici sau masca integrala , manusi de protectie si cizme.

4.Insecticidul folosit la tratarea zonei ce se doreste a fi protejata va trebui aplicat pe vegetatie, garduri, imobil,
5..In caz de infestare a animalelor, pasarilor, apelati la serviciile doctorului veterinar , nu aplicati insecticid pe animale sau pasari.
6..Daca vegetatia  este inalta, insecticidul nu va ajunge la baza solului cu pompa de joasa presiune, unde capusele se ascund de obicei, tratamentul urmând a se degrada  mai repede datorita factorilor naturali de mediu;
7..In cazul in care este imposibila indepartarea vegetatiei, exista si varianta tratamentului prin nebulizare la rece, aparatele de nebulizare ( ULV Pulverizator electric sau Atomizoar) urmând a fi indreptate la 45° catre sol si setate pe puterea maxima pentru penetrarea pana la baza solului.
8. Dezinsectia la exterior dureaza pâna la prima ploaie, de asemenea trebuie urmarita prognoza meteo.

Pentru mai multe informatii cu privire la dezinsectii impotriva insectelor hematofage parazite vizitati si paginile :

controluldaunatorilor.ro/dezinsectie-capuse/

controluldaunatorilor.ro/plosnite-de-lemn/

controluldaunatorilor.ro/dezinsectie-purici/

 

 

17 Mar 2016

Cum scap de Plosnite

dezinfectie cu U.L.V.

Cum scap de Plosnite

Cum scap de Plosnite : Identificarea speciei e primul pas in combaterea daunatorului.

 

Cum scap de plosnite tratament ceata rece U.L.V.

Cum scap de plosnite tratament ceata rece U.L.V.

 

Unele din cele mai periculoase vietuitoare din tara noastra sunt plosnite de pat. Datorita faptului ca se hranesc numai cu sange uman sau animal sunt  purtatori de microbi si diferite boli transmise de la un membru al familiei la celalalt.

Cele mai probabile locuri de unde puteti aduce acesti daunatori in casa Dumneavoasvra sunt pensiunile, hotelurile, datorita  aspectului ca mergem cu bagaje , imbracaminte , incaltaminte si  dormim in posibile locuri infestate iar cand ajungem acasa nu spalam toate hainele la o temperatura de minim +60 C . Alte locatii cu grad de infestare mai mic o reprezinta mijloacele de transport in comun, taxiurile , scaunele de la cinematograf , vestiarele comune , Serviciu s.a.s.m.d.. Probabilitatile sunt foarte mari.

tratamente plosnite de pat pt a nu ajunge la un grad de infestare ridicat

 

Bun , din moment ce ati adus acesti daunatori in casa dvs va asteapta o lupta acerba si de durata , cu adevarat veti sti daca ati scapat de aceste creaturi vampirice  la 1-2 luni de la ultimul tratament. In regim propriu e forte greu dar va oferim cateva secrete pentru a diminua nr de larve cat si insecte ajunse la maturitate.

Cum scap de plosnite etapele hranirii

Cum scap de plosnite etapele hranirii

 

 

 

 

I. Aspirati cat mai des minim 3 ori in 24 ore , sacii de la aspirator daca sunt de hartie trebuiesc aruncati  direct iar daca sunt refolosibili din plastic trebuiesc scuturati iar continutul aruncat si filtrele bagate in apa cat mai fierbinte, aspirati saltelele fotoliile elemntele de lemn ale patului adica tot ce se poate aspira , tineti cont de faptul ca plosnitele rezista intre temperaturi cuprinse intre + 0 C si aprox 55 Celsius. In momentul aspirarii , diminuati  de la oua, larve stagiu1,2,3,4,5, pana la stagiul de adult al insectelor. Foarte important Nici un insecticid nu va poate scapa de aceste oua.

 

II. Daca temperatura scade sub 0 Celsius reprezinta un avantaj pentru Dvs , scoateti tot ce se poate din haine si numai pe balcon.

III. Daca imbracamintea rezista la spalari automate de 55 Celsius , spalatile pentru ca asa vor murii din insecte.

tot ce am prezentat mai sus va ajuta sa diminuati din nr de oua, larve,  insecte, dar nu ve-ti scapa in totalitate de plosnite. In cele din urma trebuie sa  apelati la o societate de domeniu Dezinsectie http://www.controluldaunatorilor.ro . Fara un insecticid pe baza de ciflutrin sau deltametrin si aparatura ulv pentru pulverizarea insecticidului pe baza de amestec aer cat si o pompa de joasa presiune este practic foarte greu de reusit.

Cum scap de plosnite cuiburi

Cum scap de plosnite cuiburi

Cum scap de plosnite cuiburi

Cum scap de plosnite cuiburi

Cum scap de plosnite cuiburi

Cum scap de plosnite cuiburi

 

 

 

 

 

Cum scap de plosnite

Observatii privind infestarea si dezinsectia impotriva plosnitelor:
– Atentie sporita cand le cautati. Este o mare problema, ele se pot ascunde în fisuri, crăpături, cusături, locuri inguste, imbinările de la pat şi din mobila oricare ar fi ea.
– Se înmulţesc repede şi orice obiect rămas neverificat ulterior poate constitui un focar de răspandire.
– Un exemplu pe care l-am vazut si noi la TV, pe Discovery, a fost ca un tratament de dezinsecţie realizat de o firmă profesionistă a eşuat datorită unui ursuleţ luat de un copil din zona infestată şi care ulterior a constituit mijlocul prin care au revenit în casă.
– Una din metodele de exterminare este ridicarea temperaturii la 50 grade în apartament, metodă mai greu de realizat.
– Locurile unde aceste insecte nu au ce căuta sunt : baia şi locurile unde gresia şi faianţa nu le oferă ascunzători dar in cazul infestarilor masive se poate ajunge si acolo.
– Scoateti lenjeria de pat si verificati in jurul patului, sub saltea si in spatele tabliei patului. Uita-te dupa pete de sange sau mici puncte negre care arata ca mucegai sau piper. Plosnitele sunt de marimea si forma unei seminte de mar si le puteti gasi ascunse in colturi sau in cusaturile de asternut.
– Largiti cautarile in zona din imediata apropiere a patului: in spatele ramelor pentru fotografii, sub ceasul de telefon si de alarma, si chiar in carti.
– Studiile au aratat ca cele mai multe plosnite se gasesc pe o distanta de pana la 15 de metri de un pat, dar unele pot fi chiar si mai departe. Verificati in perne si cusaturile canapelelor sau ale scaunelor moi, si in dulap, inainte de a va aseza hainele.
Cititi mai multe informatii despre combaterea plosnitelor pe pagina “previne infestare cu plosnite”Informatii utile despre plosnite
Sub numele de “plosnita” gasim multe insecte. Au gura special adaptata pentru muscat si supt, dar se deosebesc de cicade prin forma aripilor. Nu arata toate la fel si nu toate zboara. Plosnitele de gradina sau de camp si bine cunoscuta plosnita de pat au diverse trasaturi si diverse dimensiuni. Cu trompa sa alungita, plosnita de pat strapunge pielea omului pentru a se hrani cu sangele sau. Inainte de a se hrani, plosnita este foarte mica, maronie la culoare si cu aspect fragil, dar corpul sau umflat de sangele supt se mareste si devine rosu.

cum arata plosnitele de lemn moarte  Cum scap de plosnite
Plosnita se intoarce apoi in ascunzatoarea sa, intre cusaturile saltelei sau in crapaturile din pereti, unde ramane cateva zile, digerandu-si hrana. Foamea o determina sa plece din nou in cautarea hranei, in general noaptea. Cand musca, plosnita injecteaza un fluid care provoaca iritatie, inflamatie si mancarimi. Poate transmite diverse boli. Cand sunt in numar mare in spatii inchise, plosnitele isi anunta prezenta printr-un miros specific. Totusi, acesta este mai putin respingator decat al altor insecte, care secreta un lichid urat mirositor pentru a-si speria dusmanii.
Acestea sunt prinse şi lipite în locul de clocire (crăpături, pe haine sau draperii sau în spatele tablourilor) printr-o secreţie solubilă în apă. La o temperatură de 25° C evoluţia de la stadiul de ou la cel de insectă adultă durează circa 4-6 săptămâni, iar larvele eclozează în două săptămâni. Ploşniţele de pat trec prin cinci stadii larvare. După fiecare năpârlire larvele trebuie să se hrănească cu sânge. În acest sens ele preferă sângele de om, dar se hrănesc şi cu sânge de mamifere mici şi păsări. După fiecare etapă de hrănire cu sânge, insectele pot rezista perioade lungi fără hrană. Ploşniţele sunt insecte nocturne, pe timp de zi ascunzându-se în găuri si crăpături. Intră în categoria agenţilor supărători, fiind totodată şi dăunătoare pentru igiena şi parazit. Ele ies noaptea din ascunzişuri şi vin la oamenii care dorm, pentru a se hrăni cu sângele lor.Cea care face intr-adevar ravagii si supara oamenii prin case este plosnitele de pat . Cu un aspect 4-8 mm lungime; culoare roşu ruginiu până la maro închis; picioarele şi antenele sunt gălbui; corpul este aplatizat dorsoventral (spatele şi abdomenul); aripile au fost reduse la forma şi dimensiunea unor solzi, care sunt retezaţi la spate; de aceea ploşniţele de pat nu pot zbura; antenele sunt compuse din patru segmente, având segmentul de bază foarte scurt; stadiile larvare sunt foarte asemănătoare insectelor adulte, deoarece suferă o metamorfoză hemimetabolă. O femelă depune zilnic între unu şi 12 ouă. Pe parcursul vieţii, femela depune 200-300 de ouă. Cum scap de plosnite

Pe deasupra plosnitele de pat nu  găsesc de obicei din prima un vas de sânge, ceea ce duce la încercări repetate, care lasă o serie de urme de înţepături pe pielea omului, asemănătoare unui traseu. înţepăturile sunt observate abia la trezirea din somn. Persoanele sensibile fac, în urma înţepăturilor, un fel de urticarie şi au o senzaţie intensă de mâncărime în acele zone. Aceste simptome sunt cauzate de o secreţie anti coagulantă, pe care ploşniţa o injectează când înţeapă, pentru a împiedica coagularea  sângelui. Prin scărpinat, locul înţepăturii se poate infecta. La oamenii extrem de sensibili pot apărea chiar şi tulburări de vedere. Ploşniţa de pat poate transmite de asemenea şi hepatita B. Pe lângă aceasta s-a mai constatat Ia ploşniţe şi prezenţa altor viruşi, printre care şi hepatita C şi HIV. Transmiterea acestor viruşi la om nu a putut fi încă dovedită ştiinţific.

6 aspecte importante pe care nu le stiai despre plosnite tratamente plosnite de pat pt a nu ajunge la un grad de infestare ridicat
Daca urmariti stirile ati observat atentia de care s-au bucurat plosnitele de pat in ultimii ani , credeti ca stiti totul despre plosnite dar nu este asa, se hranesc cu sangele nostru in timpul somnului provoaca iritatie pielii , mici umflaturi rosii in zona muscaturii si scapati foarte greu de ele . Dar aceste insecte enervante au multe secrete despre care veti fi surprins sa aflati.

. Plosnitele pot trai oriunde. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la plosnite le asociaza cu hotelurile , dar adevarul este mai dur de atat , ele se pot inmultii in casele noastre , apartamente, spitale , caminele studentesti , cladirile birou , scoli , autobuze , trenuri , cinematografe , magazine de haine la mana a doua si aproape peste tot unde sunt si oameni. Conform  studiului din state ” Insecte Fara Frontiere ” rapoartele echipelor care lupta impotriva daunatorilor indica faptul ca 43 procente din cazuri au fost in apartamente , 31 procente in hoteluri, 16 procente in camerele din caminele studentesti , 5 procente in diferite mijloace de transport, 3procente in curatatoriile particulare si 2  procente in cinematografe .

2. Plosnitele de lemn nu sunt doar locuitorii orasului. Contrar opiniei publice aceste insecte nu se afla doar in tari de lumea a treia sau in metropole.Gradul de infestare este de trei ori mai mare in mediul urban decat in cel rural, datorita numarului mare al populatiei, cresterea numarului de locuitori in blocuri si mobilitate intensa duc la raspandirea rapida si cresterea numarului de plosnite.Cum scap de plosnite

3. Plosnitele sunt rezistente. Aceste insecte pot supravietui mai multe luni fara a se hrani cu sange , asta inseamna ca se pot ascunde in mobilier , genti , serviete pentru o perioada mare de timp pana au in preajma o gazda umana in plus aceste insecte pot supravietui temperaturilor de aproape 0 grade pana la  + 50  celsius   Datorita acestor factori plosnitele nu sunt insecte de care va puteti descotorosi singuri. Companiile profesionale reprezinta singura modalitate de a scapa de o asemenea infestare .

4. Plosnitele de lemn sunt inteligente. Ca instinct al supravietuirii plosnitele sunt evazive , pe durata zilei stiu sa se ascunda de noi in  marginile saltelelor , sipcile patului , pe placile de comutare electrice , in ramele tablourilor si chiar in spatele tapetului. Dar pe durata noptii dioxidul de carbon pe care-l expiram le scoate din ascunzis.

5. Plosnitele sunt metodice. Plosnitele au un obicei de a se hranii predictibil . Din moment ce  plosnita a gasit  gazda se hraneste de obicei de trei ori , de fiecare data intre 5 si 10 minute . Referitor la aceste 3 mese mai in gluma mai in serios putem spune ca sunt micul dejun , pranzul si cina cele 3 urme de muscaturi pe care le lasa in urma de obicei in sir pe pielea expusa , piept , brate , picioare sunt semne ale unei infestari cu plosnite.

6. Plosnitele ar putea obtine cu usurinta diploma de anestezist. Oamenii deseori se intreaba de ce muscatura plosnitei nu trezeste gazda de pe care se hraneste . Raspunsul este ca plosnitele se hranesc introducand doua tuburi goale in gazda , primul tub injecteaza saliva insectei care contine anestezic pentru a amorti zona de hrana iar cu cel de al doilea tub extrage sangele . Dupa hrana se muta in locuri ascunse  unde stau intre 5 si 10 zile . In acest timp nu se hranesc, dar digera hrana se imperecheaza si depun oua.

Daca aveti o infestare cu plosnite trebuie sa va incarcati cu rabdare daca vreti sa faceti singuri tratamentul. Daca nu va caracterizeaza rabdarea atunci va trebui sa apelati la o firma de domeniu DDD specializata in a combate daunatorii de orice tip. Sunt capabili sa va inspecteze casa si sa va aplice un tratament corespunzator . In general pentru infestari masive sunt nevoie de la 3 tratamente pana la 4 sau chiar 5.

[recent_blog_post_slider design=”design-7″ slides_column=”3″]

17 Mar 2016

Dezinfectie

dezinfectie cu U.L.V.

Dezinfectie, Sterilizare  a germenilor patogeni 

Contact : 0729.936.994

Dezinfectie  :

Dezinfectarea sau dezinfectia este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafata sau un obiect a majoritatii microbilor și microorganismelor  fie animale, fie vegetale, daunatoare.

Tratamentul de dezinfectie se poate realiza prin :

dezinfectie cu U.L.V.

dezinfectie cu U.L.V.

  • expunerea la ultraviolete
  • expunerea materialului infestat la temperaturi ridicate la care microbii nu rezista
  • folosirea aparaturii U.L.V.( Ultra Low Volume) generatoare de aerosoli (sub forma de ceata rece)
  • folosirea aparaturii L.V.( Low Volume) generatoare de aerosoli (sub forma de ceata rece mai putin densa)
  • folosirea unui pulverizator de spate , pompe de mana, vermorel (toate acestea aplica grosier)

dezinfectie-sterilizare

dezinfectie cu aparatura L.V si U.L.V generatoarede aerosoli pompa de joasa presiune

dezinfectie cu aparatura L.V si U.L.V generatoarede aerosoli pompa de joasa presiune

Echipa noastra de specialisti avizati ddd recomanda si foloseste pentru tratarea zonelor posibil infestate cu agenti patogeni, aparatura L.V. si U.L.V si in cazurile in care nu se poate patrunde folosirea termonebulizatorului ( ceata calda).

In cazul in care va confruntati cu astfel de situatii si aveti nevoie de servicii de Dezinfectie nu ezitati sa ne contactati.

Nu va recomandam folosirea aparaturii ULV sau LV fara a fi avizati in domeniul DDD si fara echipament de protectie : masca integrala cu filtre pentru vapori organici sau filtre pentru amoniac , combinezon, manusi, bocanci antichimice.

Tratamentele de dezinfectie nu sunt recomandate doar in institutii publice : spitale, gradinite, scoli, ci si in locuintele noastre trimestrial.

Avand in vedere ca este principala metoda de indepartare, neutralizare si distrugere a germenilor patogeni, dezinfectia poate avea un rol terapeutic local.

Tipuri de germeni

Dezinfectie Stafilococul Staphylococcus aureus

Dezinfectie Stafilococul Staphylococcus aureus

Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara , gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi . Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi.

Dezinfectie Streptococie  vizualizare cu Microscopul electronic Streptococcus pyogenes este un germen bacterian larg raspandit in jurul

Dezinfectie Streptococie vizualizare cu Microscopul electronic Streptococcus pyogenes

Dezinfectie Streptococie vizualizare cu Microscopul electronic Streptococcus pyogenes

omului si animalelor cu specii saprofite patogene. Este gram pozitiv, uneori capsulat, nesporulat, de forma sferica sau ovoidala, temperatura optima de dezvoltare este de 37 grade Celsius si un pH de 7,4-7,6. In dezinfectia antistreptococica se poate utiliza cu succes formolul si clorul in concentratii uzuale.

PneumococEste unul dintre germenii bacterieni sensibili. El supravietuieste inglobat in materii organice in conditii deosebite de uscare, liofilizare sau congelare la -70 grade Celsius si la adapost de lumina

cateva luni. La caldura mare in 10 minute la +52 grade Celsius, la lumina solara directa rezista cel mult o ora, iar la lumina difuza 1,5 ore. Pneumococul este foarte sensibil la toti dezinfecantii uzuali, la sapunuri, coloranti si la mediul acid.

 

Dezinfectie Bacilul botulinic microscop

Dezinfectie Bacilul botulinic microscop

 

 

Bacilul botulinic

Este un germene saprofit cu larga raspandire in natura si deseori raspandit in intestinul animalelor si al omului, este gram pozitiv, necapsulat, sporulat. La 120 grade Celsius toti sporii botulinici sunt distrusi in 30 de minute.

 

 

Meningococul

Dezinfectie meningococi la microscop

Dezinfectie meningococi la microscop

 

 

Este un germen deosebit de sensibil, care nu poate supravietui in mediul extern mai mult de 2-3 zile inglobat in mucozitati. Daca este neprotejat, moare in 1-2 ore la temperatura camerei, iar la lumina si la uscare in 3 ore.

Este sensibil la frig (moare sub 24 grade Celsius) si sensibil la caldura mare 55 grade Celsius moare in 5 minutei

 

 

 

Dezinfectanti pentru uz profesional

dezinfectie cu U.L.V.

dezinfectie cu U.L.V.

dezinfectie

dezinfectie sterilizare

 

 

17 Mar 2016

Dezinsectie

Dezinsectie | Combatem daunatorii | Aparatura Dezinsectii

dezinsectie :

Venim in intampinarea dumneavoastra cu solutii profesionale pentru exterminarea daunatorilor cu care va confruntati prin intermediul serviciilor : Deratizari Dezinsectii Dezinfectii . Deratizare Dezinsectie Dezinfectie de la 120.00 ron tva inclus / interventie Costul unei interventii difera in functie de daunator.

dezinsectie cu atomizorul

dezinsectie cu atomizorul

dezinsectie cu U.L.V.

dezinsectie cu U.L.V.

Aparatura necesara tratamentului, insecticid, raticid, dezinfectant folosit . In majoritatea situatiilor e necesara repetarea tratamentelor pana la combaterea in totalitatea a daunatorilor, larvelor. Experienta ne-a invatat ca e mai bine sa prevenim decat sa combatem. Echipele noastre sunt atestate din punct de vedere profesional, alcatuite din personal tanar si ambitios, beneficiaza de avantajul experientei in domeniu minim 3 ani si de o gama completa de aparatura si produse DDD impreuna putem colabora pentru a preveni, indeparta daunatorii care va fac viata agasanta.

Dezinsectie Aparatura DDD

Dezinsectie Aparatura DDD

Daunatori vizati Insecte zburatoare, taratoare : gandaci de canalizare si bucatarie, plosnite, purici, capuse, paianjeni, miriapozi, tantari, muste, molii textile si alimente, furnici, gargarite, viespi. ( ATENTIE ALBINELE SUNT PROTEJATE DE LEGE LA NOI IN TARA)

Prin Dezinsectie se intelege distrugerea insectelor parazite (transmițătoare de boli) aflate în mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid. I.Previne si combate boli transmise de artropode ca plosnite ,paianjen, tantar, paduche, purice, capusa etc. II. Imbunatateste igienizarea mediului atat uman cat si animal prin distrugerea sau indepartarea insectelor purtatoare de microbi . III. Ajuta la imbunatatirea activitatii agricole si zootehnice, precum si la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau indepartarea insectelor daunatoare pentru planta si animale. Practic vorbind dezinsectia este de doua feluri :

I. Dezinsectia profilactica prin care se realizeaza actiunea de prevenire a insectelor daunatoare.

II. Dezinsectia de combatere consta in distrugerea sau indepartare insectelor din mediul inconjurator omului. Dezinsectia de combatere cuprinde in primul rand cunoasterea metodologiei de dezinsectie fizica si chimica.

dezinsectie capuse

dezinsectie capuse

Cum identificam speciile de Artropode si nivelul de infestare cu care ne confruntam Capusele Speciile de capuse care traiesc in tara noastra sunt rezistente la inanitie.Speciile parazitate de capuse sunt:

Cum scap de capuse Rhipicephalus sanguineus

Cum scap de capuse Rhipicephalus sanguineus

Cum scap de capuse Hyalomma marginatum

Cum scap de capuse Hyalomma marginatum

Cum scap de capuse Dermacentor marginatus

Cum scap de capuse Dermacentor marginatus

cum scap de capuse Ixodes ricinus

cum scap de capuse Ixodes ricinus

Bovinele, Ovinele animalele de companie si chiar omul. Intepatura capusei provoaca o iritatie locala, dureroasa insotita de mancarimea pielii datorita secretiei salivare si a ruperii rostului in tegument. Efectele adverse ale intepaturii de capuse pot fii boli ca febra butonoasa, tifosul endemic sau encefalitele virotice.

Puricii Puricii fac parte din grupa artropodelor hematofage ce traiesc temporar pe suprafata pielii omului sub haine si in blana animalelor. Masculul adult este mai longeviv decat femela el poate supravietui in blana unui animal domestic 4 luni la o temperatura de -7-10 grade Celsius si la o umiditate relativ ridicata.Pot trai de la 3 luni la 1 an daca se hranesc regulat.

Puricii se infecteaza cu bacilii pestei in momentul inteparii animalelor contaminate cu pesta.Dupa ingerare bacilii se inmultesc in stomacul insectei dupa care sunt eliminati infectand plaga produsa prin intepare. Transmiterea de la animal la om se face prin intepare.

Plosnitele In principiu plosnitele sunt insecte nocturne ,hraninduse de trei ori pe durata noptii, urmele intepaturilor sunt liniare la o distanta de aproximativ 5 centimetrii mese pe care noi le numim, mic dejun, pranz si cina, daca exista un grad ridicat de infestare cu siguranta se pot observa si pe durata zilei ddd dezinsectie

Plosnita supravietuieste in locuintele noastre, ascunse pe durata zilei (in functie de gradul de infestare) in crapaturile din mobilier, saltele, fotolii, carti, tablouri, prize, intrerupatoare,tablouri, tapet sau zidarie. Nu doar oamenii sunt atacati de aceste insecte ci si animalele de companie , intepatura plosnitelor poate dura pana la aproximativ 12 minute, fiind nedureroasa la inceput dar urmata cu repeziciune de o iritatie locala insotita de mancarime, datorita celor doua ace , unul cu care introduc un anestezic local din saliva insectei si celalalt cu care se hranesc cu sange. Plosnitele degaja un miros neplacut produs de secretia glandelor de aparare Tantarii Sunt insecte cosmopolite, foarte adaptabile, reprezentate prin mai mult de 3000 de specii distribuite pe toata suprafata globului.

Tantarii se instaleaza preferential in anumite zone pe care omul le transforma prin diferitele sale activitati. De aceea in conditiile aglomerarii urbane moderne, a crescut foarte mult ponderea lor ca insecte de disconfort. Tantarii au rol de vectori biologici si transmit trei tupuri de organisme patogene pentru om. Acestea sunt: – plasmodii – protozoare care produc malaria. – virusuri – care produc febra galbena, denga, encefalite etc. – viermi de genul Waucheria, care produc filarioze.

Gandaci de bucatarie Prezenta gandacilor de bucatarie este o dovada a lipsei de curatenie si un element de disconfort psihic. Contactul permanent cu omul si capacitatea lor de a vehicula germeni patogeni dintr-o parte in alta le confera o deosebita importanta in sanatatea publica. Cei mai cunoscuti si cei mai raspanditi gandaci de bucatarie sunt: gandacul rosu de bucatarie, gandacul negru de bucatarie si gandacul american. Toate cele trei specii se gasesc la noi in tara, in toate anotimpurile si destul de raspandit.

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

17 Mar 2016

Deratizare Servicii Profesionale

Deratizare | Combatem Daunatorii |

 Contact : 0729.936.994

Deratizare

  Venim  in intampinarea dumneavoastra cu solutii profesionale pentru exterminarea daunatorilor cu care va confruntati prin intermediul serviciilor : Deratizari Dezinsectii Dezinfectii .

Deratizare   se refera strict la combaterea rozatoarelor pentru informatii cu privire la combaterea insectelor zburatoare, taratoare vizitati paginile din meniul dreapta.

Costul unei interventii difera in functie de daunator , aparatura necesara tratamentului, insecticid, raticid, dezinfectant folosit . In majoritatea situatiilor e necesara repetarea tratamentelor pana la combaterea in totalitatea a daunatorilor, larvelor. Experienta ne-a invatat ca e mai bine sa prevenim decat sa combatem.

Echipele noastre sunt atestate din punct de vedere profesional, alcatuite din personal tanar si ambitios, beneficiaza de avantajul experientei in domeniu minim 3 ani si de o gama completa de aparatura si produse DDD impreuna putem colabora pentru a preveni, indeparta daunatorii care va fac viata agasanta.

deratizare soareci-sobolani

deratizare soareci sobolani cu adezive

deratizare soareci sobolani

deratizare soareci sobolani cu adezive

 

 

 

Pentru a putea combate cat mai eficient rozatoarele trebuie sa cunoastem foarte bine modul lor de viata.Rozatoarele sunt mamifere cu o rata de inmultire foarte mare, acestea avand o maturitate sexuala timpurie de la una la trei luni, o perioada de gestatie intre 16 si 21 zile si multe gestatii frecvente pana la 8 pe an cu numar ridicat de pui la fiecare nastere.

Cea mai importanta caracteristica a rozatoarelor este de a se adapta, fapt care explica raspandirea si rezistenta lor in mediul inconjurator

In raport cu mamiferele mari rozatoarele consuma de aproximativ 10 ori mai mult decat acestea. Exemplu : un soarece de camp consuma in 24 de ore o cantitate de hrana ce poate depasi chiar si 70 % din greutatea acestuia.

 Alegerea metodei de combatere in cazul rozatoarelor este strict legata de cunoasterea in detaliu a regimului alimentar al acestora. Aceste rozatoare pot fi sinantrope.

“Sinantrop”- arealul acestora fiind puternic favorizat de coexistenta cu omul

deratizare sobolani soareci

deratizare sobolani soareci cu statii intoxicare plastic

deratizare sobolani-soareci

deratizare sobolani-soareci cu statii intoxicare plastic

Dupa cum stim, rozatoarele pot transmite un numar foarte mare de boli bacteriologice, virotice si parazitare atat la om, cat si la animale.  Deratizarile  trebuiesc facute pentru a  nu permite rozatoarelor sa ajunga in locuintele, birourile, fabricile, spatiile in care ne desfasuram activitatile zilnice.

 

Specii de rozatoare:

  • Sobolanul de casa

Traieste in apropierea arealului uman, prin subsolurile blocurilor,prin parcuri, prin vecinatatea curtilor, in imobilele abandonate, in mansarde si nu numai . In urma tratamentelor  ne-am confruntat cu situatia in care, in urma lucrarilor de reabilitare si renovare a imobilelor in apartamente au fost lasate guri de aerisire neacoperite si neinchis corespunzator spatiul din jurul tevilor comune de alimentare si scurgere si astfel sobolanii si-au facut loc patrunzand in imobil initial ajungand sub cada. In aceste cazuri am constatat ca nu doar un singur sobolan a patruns in imobil ci acesta fiind insotit de doi trei pana la cinci camarazi dupa cum se observa in filmuletul de mai sus.

Sobolanul de casa se inmulteste destul de des , in doua luni femela nascand pana la 12 pui, descendentii se inmultesc in acelasi an de viata. O singura pereche de sobolani poate avea pana la sfarsitul anului circa 800-900 de urmasi, un singur exemplar poate consuma zilnic echivalentul a 100 de grame de alimente.

 

Nr Sobolani cantitate hrana / zi total daune hrana / an numar membrii familie la sfarsitul anului Total daune produse de o familie de sobolani
o pereche  200 gr   74 kg  800-900    aprox 60 tone

Boli raspandite:meningita virotica, pesta porcina, rabia,pesta aviara, trichineloza, septicemia hemoragica etc.

  •  Sobolanul negru

Foarte raspandit in Europa , sobolanul negru este foarte rar intalnit la noi in tara, numai in zonele cu deschidere la Marea Neagra  unde apar prin intermediul navelor care vin din alte parti ale Europei.

Are rata de inmultire mai mica decat a sobolanului de casa, fiind mai longeviv decat acesta, ajungand pana la varsta de 6-7 ani.

Una din cele mai grave boli pe care le raspandeste este ciuma.

  • Soarecele de casa

Il intalnim la fel de des ca si sobolanul de casa, avand culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala.

Soarecele de casa prefera locurile uscate din imobilele noastre, uneori migrand si in apropierea acestora mentinandu-se la distante mici pentru a se putea hrani.

Femelele raman gestante intre 4-7 ori pe an nascand pana la 8 pui atingand pragul maturitatii in 3 luni . Inmultirea soarecelui de casa nu se opreste in sezonul rece.

Produce pagube  prin alterarea, contaminarea si imprastierea produselor si este recunoscut prin mirosul pe care-l lasa in zonele pe care le frecventeaza datorita urmelor de fecale.

Boli raspandite:  dizenteria,febra tifoida, micoze, salmonelozele si altele.

  • Sobolanul de camp
Este raspandit in zonele cu umiditate ridicata fiind intalnit pana la altitudinea de 1300 metri. Este caracterizat printr-o culoare maronie-argintie pe partea dorsala si alb – gri pe partea abdominala.Numarul gestatiilor pe an se ridica la aproximativ 5 , iar numarul de pui la fiecare gestatie pana la 8, puii devin maturi de la 1/2-2 luni si pot trai pana 4 ani.
Boli raspandite: tularemie, leptospiroza, holera pasarilor.
  • Soarecele de camp

Soarecele de camp este foarte raspandit in natura, preferand pajistile, padurile , pasunile, campurile cultivate. Culoarea soarecelui de camp este maro-cenusie sau maro-roscat cu partea abdominala alba.

Femela  are pana la 7 gestatii pe an si poate naste pana la 12 pui la fiecare gestatie. Ajung la maturitate la doua luni si traiesc pana la trei ani. Datorita inmultirii ridicate aceste vietuitoare  produc daune colosale in agricultura.

Tratamenetele de combatere in exteriorul imobilelor se efectueaza cu statii de intoxicare pregatite cu raticid pasta si raticid cerat dupa cum urmeaza :

Deratizare cu Raticid Cerat

Deratizare cu Raticid Cerat

Deratizare Raticid Cerat

Deratizare Raticid Cerat

Deratizare cu Statii intoxicare carton

Deratizare cu Statii intoxicare carton

Costurile statiilor de intoxicare difera in functie de calitatea materialelor si spatiul de depozitare al raticidului in principiu preturile pleaca de la 25.00 ron / statie

Deratizarea in interiorul imobilelor se efectueaza cu capcane adezive, mecanice, curse , e.t.c.

Costurile capcanelor adezive difera in functie de suprafata pe care o acopera si pleaca de la aproximativ 3-4 ron / buc.

Efectuam tratamente de deratizare in urmatoarele locatii :

Deratizare birouri,  blocuri, cabinete medicale, restaurante ,baruri, farmacii, depozite,hale industriale,  spitale, deratizare ferme, deratizare scoli, deratizare gradinite, spatii comerciale, deratizare apartamente, case,  zone rezidentiale, gradini, livezi,  parcuri auto,  sali de spectacol,  parcuri, deratizare subsoluri, deratizare cladiri de birouri

17 Mar 2016

Blog DDD

Blog DDD

Blog DDD , contine informatii cu privire la daunatorii din igiena publica cat si metode de combatere.

Blog DDD   , nu va recomanda sa incercati aceste tipuri de tratamenete in regim propriu ci sa apelati la societati avizate , acesta trebuie sa fie prima grija indiferent de natura dvs ca persoana fizica sau juridica aveti tot dreptul sa intrebati daca societatea pe care a ti contactat-o e avizata si autorizata.

Blog DDD

Blog DDD

Avizele si autorizatiile necesare desfasurarii activitati de ddd sun eliberate de: Politie ( dep arme si substante periculoase) , Directia sanitar veterinara , Directia Sanitar Publica, si Primaria Municipiului Bucuresti in cazul nostru.

DSVMB DSPMB AVIZ PMB-page-001 Iso M207 ISO-9001-2008-RO--page-001

 

 

 

 

Va prezentam in Blog DDD diferite tipuri de tratamente pentru insecte zburatoare si taratoare , rozatoare cat si tratamente de combatere a microbilor și microorganismelor.

[blogdesign=”design-36″]

 

Pentru insecte zburatoare si taratoare

Blog DDD Pentru Plosnite de lemn ( Bed-Bugs  )  : identificarea speciei si tratament cu aparatura generatoare de aerosoli tip U.L.V

 Blog DDD Pentru Capuse

Blog DDD Pentru Carii lemn

 

 Pentru Viespi

Blog DDD Pentru gandaci de canalizare

Blog DDD Pentru gandaci de bucatarie

Echipele noastre sunt atestate din punct de vedere profesional, alcatuite din personal tanar si ambitios, beneficiaza de avantajul experientei in domeniu minim 3 ani si de o gama completa de aparatura si produse DDD impreuna putem colabora pentru a preveni, indeparta daunatorii care va fac viata agasanta.

Daunatori vizati Rozatoare : Soareci , Sobolani, Cartite ( ATENTIE CARTITELE SI LILIECI SUNT PROTEJATI DE LEGE LA NOI IN TARA)

Daunatori vizati Insecte zburatoare, taratoare : gandaci de canalizare si bucatarie, plosnite, purici, capuse, paianjeni, miriapozi, tantari, muste, molii textile si alimente, furnici, gargarite, viespi. ( ATENTIE ALBINELE SUNT PROTEJATE DE LEGE LA NOI IN TARA)

Dezinfectia este o metoda a igienei destinata in primul rand decontaminarii mediului de germeni patogeni, microbieni si inframicrobieni.

Prin Dezinsectie se intelege distrugerea insectelor parazite (transmițătoare de boli) aflate în mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid.

Deratizarea se refera strict la combaterea rozatoarelor sinantrope si peridomestice.

controluldaunatorilor.ro recomanda:

poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

[recent_blog_post_slider design=”design-7″ slides_column=”3″]

17 Mar 2016

Cum scap de omizi

Cum scap de omizi

Cum scap de omizi

Contact : 0729.936.994

Cum scap de omizi   :

Aparitia omizilor se face la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie dar este conditionata si de conditiile meteo. Sunt insecte erbivore care se hranesc intensiv si pot distruge in totalitate copacii fiind din aceasta cauza foarte daunatoare agriculturii. Omizile se caracterizeaza prin numarul mare de picioare, pana la 10 perechi, cu mici diferente de la specie la specie.

Cum scap de omizi

cum scap de omizi  insecicide omizi

cum scap de omizi  insecicide omizi

Cum scap de omizi :

Tratamentul de dezinsectie impotriva omizilor se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Se poate utiliza atomizorului sau daca nu dispuneti de unul cu un pulverizator de joasa presiune (pompa mecanica). In al doilea caz trebuie sa lucrati cu atentie si rabdare pentru a acoperi toata vegetatia si pentru a obtine rezultate maxime.

cum scap de omizi aparatura combatere omizi

cum scap de omizi aparatura combatere omizi

 

Este recomandat ca tratamentul de combatere sa fie efectuat in functie de conditiile meteo seara ca insecticidele aplicate sa nu se evapore foarte repede, intensitatea vantului sa nu fie ridicata, iar daca ploua este exclus sa faceti tratamentul, dupa care repetati pana la 12 zile.

 

cum scap de omizi

cum scap de omizi

cum scap de omizi

cum scap de omizi

 

 

 

 

 

 

 

Biologia omizii: Perioada de zbor a fluturilor (moliilor) are loc în lunile octombrie până în decembrie/ ianuarie. Femelele, care nu sunt capabile de zbor, se caţără sus pe trunchiurile copacilor, de unde atrag masculii cu feromoni, pentru ca apoi să se reproducă cu aceştia. După copulaţie, femelele depun 100-300 de ouă ovale în crestăturile scoarţei. Omizile, ce eclozează la începutul anului, se deplasează în mişcări tipice de târâre şi unduire, şi se hrănesc cu frunze verzi, muguri şi fructe mici. Dacă ele sunt perturbate în timp ce se hrănesc, se acoperă într-o pânză subţire, pe care o ţes rapid. Din luna iunie omizile coboară pe fire de pânză până ajung pe sol şi pe pământ se transformă în pupe. In toamnă eclozează fluturii.

17 Mar 2015