Gandaci de canalizare – Tratamente – 0729.936.994

Gandaci de Canalizare |Tratamente |Solutii | Insecticide

Contact : 0729.936.994

Cum scap de Gandaci de Canalizare | Dezinsectie | Prevenire

Gandaci de canalizare  sunt mai mari decat cei de bucatarie, au culoarea neagra si sunt atrasi de intuneric si umiditate. Ei urca pe tubulatura, venind din subsol sau canalizare si apar in special in apartamentele din blocurile vechi sau la casele cu guri de canalizare in curte.

Gandacii de canalizare denumiti si gandacii americani sunt cel mai des intalniti in canalizari sau medii cu umiditate ridicata. Sunt cea mai larga specie de gandaci comun intalnita si cresc pana la o lungime de 3 cm. Gandacii de canalizare se pot strecura in locuinte prin crapaturi, prin scurgerea de canalizare sau cavitati sau pe sub usi. Aceste insecte se hranesc cu materiale in putrefactie sau alterate, care produc bacterii si virusi. O data ce un gandac ajunge in casa dumneavoastra poate sa raspandeasca virusi printre locuitori.

Prevenirea infestarii cu gandaci de canalizare:

Preventiv, exista cateva metode de va micsora riscul sa fiti vizitati de aceste insecte. Pastrati curatenia punand accent cat mai mare pe baie si bucatarie. Pastrati alimentele in vase inchise bine sau in frigider – congelator.
Daca aveti posibilitatea folositi un dezumidificator pentru a reduce umiditatea din aer la o valoare cat mai mica. Aceasta ar putea reduce atractia gandacilor de canalizare, acestia sunt atrasi de medii umede.

Este recomandat sa blocati accesul gandaci de canalizare  in locuinte prin astuparea crapaturilor sau a oricaror alte puncte de acces – gauri in tevi, guri de vizitare, usi si ferestre.

 

Tratamentul impotriva gandaci de canalizare cu capcane adezive:

Gandaci de canalizare

Gandaci de canalizare

Acest tratament se recomanda in cazul in care spatiul nu este cu grad ridicat de infestare, nu aveti cuiburi la dumneavoastra in spatiu si acestia deabia si-au facut aparitia accidental din alte locuri in cautare de hrana. Capcanele cu adeziv ii atrag, iar acestia raman lipiti pe placa adeziva. Sunt foarte eficiente in cazul in care aveti probleme cu gandacii de canalizare, care nu isi fac cuiburi in casa, ci vin de la subsolul blocului sau de la gurile de canalizare. In acest caz se plaseaza capcanele cat mai aproape de locurile prin care pot sa intre la dumneavoastra in spatiu.
Capcanele cu adeziv pentru gandaci nu contin substante putand fi folosite in orice conditii.

Dezinsectia contra gandaci de canalizare cu gel insecticid:

Gandaci de canalizare  tratament cu gel

Gandaci de canalizare tratament cu gel

Gelul insecticid se foloseste acolo unde gradul de infestare este mediu sau suplimentar tratamentul prin pulverizare in caz de infestare masiva. Acesta atrage gandacii la consum, iar printr-un efect in cascada distruge si cuiburile formate.
Gandacii vii, prin natura lor ii mananca pe cei morti, iar daca un daunator a consumat din gelul insecticid si a murit in cuib va afecta mai multi gandaci datorita acestui efect cascada. Avantajul acestui insecticid este ca se aplica foarte usor, nu miroase, nu este toxic pentru oameni si are remanta de pana la 4 luni. De asemenea foarte eficient in cazul gandacilor de canalizare, prin aplicare in zonele prin care pot patrunde daunatorii in casa, dar si impotriva gandacilor de bucatarie in cazul in care nu doriti sa faceti un tratament care sa necesite pregatirea spatiului inainte de aplicare (EX: strangerea tuturor obiectelor din spatiul care trebuie tratat).

Metode de aplicare: Se aplica direct din seringa in care este ambalat fara a mai fi dizolvat in apa sau in alti solventi, prin picaturi mici de marimea unui bob de orez, la distante de 1-2 metri distanta intre ele. Se aplica cu precadere in bucatarie si baie, deoarece de acolo porneste orice infestare cu gandaci, prin locurile in care tineti gunoiul, pe langa tevile de apa care intra in locuinta, in spatele electrocasnicelor, in interiorul dulapurilor pe la balamale sau in colturi, in spatele mobilierului, etc.

Insecticidul gel este foarte bun impotiva gandacilor in cazurile in care spatiul tratat nu permite intervenirea printr-un tratament prin pulverizare (ex: zone de birouri cu calculatoare, servere sau alte tipuri de aparatura).

Dezinsectia contra gandaci de canalizare prin pulverizare:

canalizare cu gandaci

Gandaci de canalizare

Recomandam acest tip de tratament doar pentru subsolul blocurilor sau pentru combaterea surselor de unde provine infestarea. Fiind vorba de insecte care traiesc in locuri cu grad ridicat de umiditate suntem siguri ca solutiile pulverizate nu pot sa ofere remanenta. Pulverizarea trebuie facuta se fac de obicei cu pompe de joasa presiune specifice actiunilor de dezinsectie iar insecticidele trebuie sa se dizolve in apa in concentratie mai ridicate efectul produs nu poate sa fie decat de shock (nu se poate oferi remanenta).

Luati in calcul tratamentele cu ULV (ceata rece) sau prin termonebulizare (ceata calda) daca zonele unde sunt gandacii sunt greu accesibile. Daca infestarea este masiva, adica gandacii sunt de mai multe generatii se recomanda repetarea tratamentului la 7- 14 zile. De asemenea se recomanda ca in cazul tratamentului prin pulverizare sa va protejati cu o masca (fie de unica folosinta, fie de gaze) si manusi pentru protectie.

formular de contact

Formular De Contact.

* Câmp Obligatoriu

www.www.controluldaunatorilor.ro recomanda:

www.poweronesecurity.ro  Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora

www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It